The Veldman Brothers – “5th Anniversary Live Tour 2009”
Formaat: CD
Datum release: Oktober 2009

The Veldman Brothers - 5th Anniversary Live Tour 2009

The Veldman Brothers is een hechte band rondom Gerrit en Bennie Veldman. Gerrit op gitaar, Bennie op hammond en bluesharp, Marco Overkamp op drums en Donald van der Goes op bas. Vier prima muzikanten met een schat aan ervaring beïnvloed door hun oude helden van weleer zoals bijvoorbeeld: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf en the Fabulous Thunderbirds. Inmiddels zijn deze heren 5 jaar bij elkaar wat gevierd wordt met het uitbrengen van een prima live release.
Het album is erg gevarieerd en bestaat uit swingblues, deltablues en blues met een randje rock. De eerste 2 tracks swingen de pan uit en dwingt de luisteraar bijna om uit de stoel te komen. De hammond en gitaar spetteren heftig en zijn van een erg goed niveau.
Het rockie randje komen we tegen tijdens het nummer ‘Waitin’ All Night’. Vervolgens de Willie Dixon song echter op de manier van The Veldman Brothers. Als een van de hoogte punten noteren we de ode aan oude helden in ‘All Those People’, schitterend gitaar spel!
Met de Ray Charles cover, track 5, wordt er weer geschakeld naar een swingende song.
Dan het nummer ‘This Pain’ wat bij menigeen wel eens wat kippenvel teweeg zou kunnen brengen. Met de laatst 3 tracks, allen covers, krijgen we een schitterende afsluiting van deze release te horen.
Een album dat wel eens kan uitgroeien tot een van de topreleases van Nederlandse bodem. Er van uitgaande dat er tijdens de optredens dezelfde energie en passie te horen valt als op deze CD kunnen we alleen maar aanraden deze band eens live te gaan aanschouwen. Zie agenda bluesmagazine, op myspace zijn track 2, 3 ,7 en 8

[live] te horen. Check it out!
Gerrit Harmsen

Tracks:
01] Harponized
02] One More Chance
03] Waitin’ All Night
04] Let Me Love You Baby
05] All Those People
06] Tell Me What T’d Say
07] This Pain
08] Statesboro Blues
09] Bleeding Heart
10] Who Knows

Website The Veldman Brothers : www.veldmanbrothers.com
Myspace The Veldman Brothers : www.myspace.com/theveldmanbrothers


Ook op Blues Magazine ...