The Stones just keep on rolling! We are thrilled to announce the Rolling Stones 2022 Tour! Titled SIXTY to celebrate 60 special years together – Mick, Keith and Ronnie will be playing dates across Europe this summer.

The Rolling Stones - 2022 Tour

THE ROLLING STONES – SIXTY – EUROPEAN TOUR 2022

JUNE

01 – Wanda Metropolitano Stadium – MADRID, SPAIN
05 – Olympic Stadium – MUNICH, GERMANY
09 – Anfield Stadium – LIVERPOOL, UK
13 – Johan Cruijff ArenA – AMSTERDAM, NETHERLANDS
17 – Wankdorf Stadium – BERN, SWITZERLAND
21 – San Siro Stadium – MILAN, ITALY
25 – American Express Presents BST Hyde Park – LONDON, UK

JULY

03 – American Express Presents BST Hyde Park – LONDON, UK
11 – King Baudouin Stadium – BRUSSELS, BELGIUM
15 – Ernst Happel Stadium – VIENNA, AUSTRIA
19 – Groupama Stadium – LYON, FRANCE
23 – Hippodrome ParisLongchamp – PARIS, FRANCE
27 – Veltins-Arena – GELSENKIRCHEN, GERMANY
31 – Friends Arena – STOCKHOLM, SWEDEN

The Rolling Stones op 13 juni in Johan Cruijff ArenA

The Rolling Stones komen weer naar Nederland: op maandag 13 juni treedt de band op in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam in het kader van hun Europese SIXTY tournee. De reguliere kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 18 maart om 10:00 via Ticketmaster.
(Radio Veronica luisteraars hebben de mogelijkheid om vanaf donderdag 17 maart, 10:00 uur via een pre-sale link kaarten te bemachtigen en de echte fans krijgen via The Rolling Stones zelfs nog eerder de mogelijkheid. De pre-sale voor de fans start namelijk op woensdag 16 maart, 10:00 uur).

De SIXTY tournee, naar aanleiding van hun zestigjarig jubileum, brengt de band voor veertien shows naar tien Europese landen. De Stones ‘keep on rolling’, zeggen ze zelf, en gaan terug naar waar het allemaal begon: op tournee door Europa, langs volgepakte stadions, met een gloednieuwe productie. Met SIXTY maken Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood ook hun langverwachte terugkeer in hun moederland, het Verenigd Koninkrijk, met een speciaal concert in de thuishaven van Liverpool FC. Daar in Anfield spelen ze hun eerste stadionconcert in de stad ooit, en treden daarmee voor het eerst in vijftig jaar weer eens op in Liverpool. Daarna geven ze maar liefst twee optredens in het Londense Hyde Park; zie de volledige Europese speellijst hieronder.

Zoals je mag verwachten voor hun zestigste verjaardagsfeest trakteren de Stones fans op een unieke setlist, vol met klassiekers zoals ‘‘Gimme Shelter’, ‘Paint It Black’, ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘Tumbling Dice’, ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Start Me Up’ en nog veel meer. Maar het zou geen Rolling Stones concert zijn zonder ook wat verrassingen per optreden; zo komt ook een selectie onverwachte keuzes uit hun enorme arsenaal aan nummers voorbij. SIXTY krijgt bovendien een geheel nieuwe productie, inclusief een enorm podium, bijzondere lichtshow en dito video ontwerp, allemaal speciaal vervaardigd voor deze langverwachte Europese tournee. Bovendien maakte de Britse ontwerper Mark Norton een speciale, nieuwe versie van de Rolling Stones tong, het handelsmerk van de band.

De tournee waar fans lang naar uitkeken, geproduceerd door Concerts West/AEG Presents, begint op 1 juni in het Wanda Stadion in Madrid en reist daarna door naar München, Amsterdam, Bern, Milaan, Londen, Brussel, Wenen, Lyon, Parijs en Gelsenkirchen, om op 31 juli af te sluiten in Stockholm.

SIXTY is de opvolger van hun succesvolle, kritisch bejubelde en bestverkopende Amerikaanse No Filter-tournee, die de band in het najaar van 2021 langs uitverkochte stadions in de VS leidde en waarvoor ze meer dan een half miljoen tickets verkochten.

Radio Veronica presents
THE ROLLING STONES – SIXTY
Maandag 13 juni, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €84,- (incl. servicekosten)


Ook op Blues Magazine ...