ThePaladins

Kam je vetkuif glad achterover en poets je schoenen! In februari komt het blues rockabilly trio The Paladins naar Nederland & Belgie voor een uitgebreide tour!

Gevormd in de 80’s en genesteld in de rock ’n’ roll. Het trio uit San Diego laat al ruim 35 jaar geen voet stilstaan op de dansvloer. Samen met dergelijke rockin ‘ bands als Los Lobos en The Blasters waren The Paladins één van de kopstukken in de Californische roots en rockabilly muziek scene van de vroege jaren ’80.

Door de jaren heen ontwikkelde The Paladins een eigen mix van country, rockabilly, blues en jazz die verder reikt dan de standaard rockabilly sound. Gedreven door een zwoele contrabas en een ronkende blues gitaar behoort de band nog steeds tot de beste rock ‘n roll bands die je live op een podium kunt tegenkomen.

Laatste album van The Paladins: More Of The Best Vol. 1 (Lux Records/Sonic RendezVous).
De meest opwindende en swingende roots en rockabilly muziek van de laatste dertig jaar staat op naam van het Californische trio The Paladins. Niemand kan zo smerig gitaar spelen als het miskende genie Dave Gonzalez. More Of The Best Of Vol. 1 is een verzameling hoogtepunten uit hun oeuvre aangevuld met moeilijk verkrijgbare liedjes. Luister naar hun cover van Juke Logan’s Let’s Buzz en je weet genoeg: betere Americana bestaat niet.

Wij verwachten dat deze drie oude rotten een flinke dosis heerlijke 50’s en 60’s blues riffs door de nieuwe Jupiler Zaal zullen jagen. De voetjes van de vloer!

The Paladins Tour – Februari 2016

[tribe_events_list tags=”The Paladins” limit=”25″]