The one band bluesfestival
Heritage Blues Orchestra
donderdag 21 maart 2013
Schouwburg Cuijk

Info + tickets: www.schouwburgcuijk.nl

Heritage Blues Orchestra @ North Sea Jazz 2012

Dit jaar staat de band op het North Sea Jazz Festival; in 2013 is het orkest terug in Nederland voor een klein aantal exclusieve concerten waaronder in Rotterdam, Heerlen, Zwolle en in Cuijk (zie concertdata onderaan artikel): Heritage Blues Orchestra!
Het interview dat BluesMagazine met ze had wordt binnenkort nog gepubliceerd maar dit negenkoppig bluesorkest uit Amerika wordt alom geroemd om de manier waarop de blues in een energiek nieuw jasje gestoken wordt. Invloeden uit Chicago, New Orleans tot aan de Mississippi Delta mengen zich wonderwel in de sound van het orkest. De veteranen Bill en Chaney Sims en gitaarlegende Junior Mack zijn de drie frontleden; voor de extra swing tekenen de ritmesectie, de drie blazers en mondharmonicavirtuoos Matthew Skoller.

Heritage Blues Orchestra @ North Sea Jazz 2012

Het debuutalbum ‘And still I rise’ is wereldwijd zeer lovend ontvangen; in Nederland behoort de cd zelfs tot de bestverkopende bluesalbums in 2012!
‘Een plaat als een bluesmuseum (…) volgepakt met slepende Delta, koperig New Orleans, verheven spirituals en schrijnend mondharmonicawerk ****.’ (de Volkskrant over ‘And still I rise’)

Om het bluesgevoel compleet te maken spelen Mathieu Pesqué & Roll Pignault (Fr) voor aanvang van het concert in de foyer; deze bluesgitaristen zorgen na afloop ook voor een muzikale afterparty.

Heritage Blues Orchestra @ North Sea Jazz 2012

Heritage Blues Orchestra – Tour Maart 2013

Vrijdag 15 maart – Heerlen, Southern Bluesnight.
Zaterdag 16 maart – Rotterdam LantarenVenster
donderdag 21 maart – Cuijk, Schouwburg
Vrijdag 22 maart Bluesnight, Zwolle.

www.heritagebluesorchestra.com

Lees ook :