THE NIGHT OF UNITED BY MUSIC
BLUES, SWING EN BOOGIE WOOGIE FESTIVAL

De vrijwilligersorganisatie United by Music bestaat inmiddels vijf jaar. Het doel om mensen met een verstandelijke beperking als muzikaal artiest op het podium te helpen mag zeer succesvol genoemd worden. Het idee van initiatiefnemer Joris van Wijngaarden om grenzeloos te denken is makkelijker gezegd dan gedaan. Het samenwerken met netwerkorganisaties is een nieuwe uitdaging om meer mensen bij United by Music te betrekken. Er is daarom contact gezocht met enkele Lions- en Rotary Clubs in de Alblasserwaard.

Na overleg is besloten dat vier Lions en vier Rotary Clubs uit de Alblasserwaard United by Music gaan ondersteunen met de organisatie van een tweetal activiteiten, te weten een Benefiet Gala Show en een Blues, Swing en Boogie Woogie Festival. Voor United by Music is dit een geweldige kans om in contact te komen met nieuwe netwerken.

THE NIGHT OF UNITED BY MUSIC

De tweede samenwerking betreft de organisatie van een uniek Blues, Swing en Boogie Woogie Festival: the Night of United by Music op zaterdag 18 juni 2011 in de Til in Giessenburg.
Het voormalige festival Jazz op tilt is door de samenwerking met United by Music veranderd in the Night of United by Music met nieuwe soorten muziek.
Enkele geweldige internationale artiesten zullen tijdens het festival optreden waaronder Candye Kane, B.B. & The Blues Shacks, Nico Wayne Toussaint, Mr. Boogie Woogie, Karen Neumann & Swinghouse, Ice Cream, St. Louis Slim en de artiesten van United by Music.

Dutch Blues Awards

De hoofdartiest van het festival is de Amerikaanse Bluesdiva Candye Kane (zie foto). Kane combineert verschillende soorten muziek, een kleurrijke combinatie van traditioneel en eclectisch. Haar live shows zijn inmiddels legendarisch. Ze eert de moedige bluesvrouwen uit het verleden, maar staat met beide voeten in het heden. Ze zingt, schreeuwt, kreunt door een leven vol lijden en het overwinnen van obstakels. Ze gebruikt muziek als therapie en schrijft vaak nummers met een positieve boodschap, waardoor ze het publiek vrolijk en genezen achterlaat. Aangekleed in fel gekleurde veren, glitters en lovertjes ziet Candye er altijd uniek uit. De band van Candye is tijdens the Night of United by Music extra bijzonder. Het uitzonderlijke gitaartalent Laura Chavez is uiteraard van de partij, maar de band wordt extra aangevuld met Boogie Woogie pianiste Sue Palmer en de blazers Billy Watson (mondharmonica) en Jonny Viau (saxofoon).

B.B. & the Blues Shacks behoort tot de beste live bands van Europa. Deze Duitse band werd in 1989 opgericht en sindsdien hebben zij al veel belangrijke muziekprijzen gewonnen voor onder andere beste Bluesband en beste vocalen. De Shacks spelen authentieke swingende blues en hun live optredens zijn legendarisch en mag je echt niet missen.

Verder zal de Franse Nico Wayne Toussaint het podium onveilig maken met zijn mondharmonica en zijn magnifieke stem. Deze goed geklede, zelfverzekerde man is geboren om de Blues te spelen en won eerder de prijs voor beste bluesartiest van het jaar.
Ook pianist, zanger en bandleider Mr. Boogie Woogie is van de partij. Hij werd dit jaar genomineerd voor The Dutch Blues Awards als beste toetsenist en maakt veel kans om de award te winnen. Mr. Boogie Woogie laat bij zijn optredens keer op keer een enthousiast publiek achter en verdient daarmee terecht zijn titel als the hardest working man in Boogie Land.

Daarnaast zal de zwoele en altijd swingende Karen Neumann (USA) iedereen verrassen samen met haar band Swinghouse bestaande uit geweldige vocalisten, blazers en een rhythm sectie.
De Bluesband St. Louis Slim speelt ronkende Chicagoblues, waarbij de oorspronkelijke klanken van de swamp Blues uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten ook de ruimte krijgen.
De artiesten van United by Music zullen het festival starten. De talentvolle artiesten met een verstandelijke beperking zullen samen met de Bluesband van Candye Kane optreden.

Het festival belooft een groot feest te worden en is voor alle muziekliefhebbers een fantastische ervaring. Het festival begint om 20.00 uur en zal rond middernacht afgelopen zijn. Kaarten voor het festival kosten €19,- in de voorverkoop en kunnen besteld worden via de website: www.nightofunitedbymusic.nl. Kaarten kunnen ook aan de deur gekocht worden en kosten dan €22,-. De opbrengst van het festival is bestemd voor de stichting United by Music, die hiermee de talentontwikkeling van haar artiesten, de uitbreiding van de artiestengroep en het organiseren van optredens en een tour zal financieren.

Op de website is meer informatie te verkrijgen.

Night Of United By Music 2011 (Poster)


Ook op Blues Magazine ...