The Muddy Waters Tribute Band > The Hoochie Coochie Tour

Op 7 januari 2019 is het precies 65 jaar geleden dat het nummer ‘Hoochie Coochie Man’ van Muddy Waters werd uitgebracht (geschreven door Willie Dixon). Dit nummer is één van de bekendste bluesnummers ooit.

In 2019 gaat de Muddy Waters Tribute Band deze ‘verjaardag’ vieren met ‘The Hoochie Coochie Tour’. Niet een aaneengesloten tour, maar een reeks aan optredens verspreid over het jaar, Nederland en waarschijnlijk ook buitenland.

Op maandag 7 januari 2019 zal het ‘Hoochie Coochie jaar’ van start gaan met een bijzondere avond in de Haarlemse Blues Club. De eerste echte show zal zijn op 26 januari in de Q-Factory Amsterdam.

 

Verspreid over heel 2019 zal The Muddy Waters Tribute Band ook aangehaakt zijn als één van de acts bij het Woodstock 50th Anniversary Tribute Festival. De optredens in de tour zullen daar waar mogelijk met verhaal en beeld worden ondersteund.

The Muddy Waters Tribute Band beoogt niet een kopie te zijn van de oorspronkelijke Muddy Waters Band, maar is een eerbetoon aan de ‘Father of the Blues’ en is met name geïnspireerd door de jaren 70 shows en samenstelling van de band.

Met een goede dwarsdoorsnede van het repertoire, wat Muddy en zijn band in die jaren speelde, neemt de Muddy Waters Tribute Band het publiek mee in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft.

Later in het jaar worden er mogelijk voor een aantal optredens een paar zeer speciale Amerikaanse gasten toegevoegd aan de show….

Bezetting:

-Robbert Fossen: zang, gitaar
-Lothar Wijnvoord: gitaar
-Thomas Toussaint: harmonica
-Ivan Schilder: piano, zang
-Dirk Wagensveld: bas
-Lars Hoogland: drums

https://www.facebook.com/MuddyWatersTributeBand/

Oorspronkelijke bezetting jaren 70 Muddy Waters Blues Band:

-Muddy Waters: zang, gitaar
-Luther ‘Guitar Junior’ Johnson: gitaar, zang
-Bob Margolin: gitaar
-Jerry Portnoy: harmonica
-Pinetop Perkins: piano, zang
-Calvin Jones: bas
-Willie ‘Big Eyes’ Smith: drums


Ook te lezen op Blues Magazine ...