De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues albums: Mississippi John Hurt – Coffee Blues

14 – Mississippi John Hurt – Coffee Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Coffee Blues” van Mississippi John Hurt is een verzamelalbum dat werd uitgebracht in 1996. Het bevat nummers opgenomen door de legendarische bluesartiest Mississippi John Hurt tussen 1928 en 1929.

Mississippi John Hurt was een getalenteerde singer-songwriter en fingerpicking-gitarist uit Mississippi. Hij was actief tijdens de jaren 1920 en ’30, maar zijn carrière herleefde in de jaren ’60 toen hij herontdekt werd tijdens de folkrevival. Zijn unieke en kalme speelstijl, gecombineerd met zijn zachte stemgeluid, maakte hem tot een van de meest geliefde figuren in de bluesmuziek.

“Coffee Blues” bevat een aantal van de meest iconische nummers van Mississippi John Hurt, die zijn bekendheid versterkten en zijn invloed op de bluesmuziek onderstreepten. Enkele opmerkelijke nummers op het album zijn:

“Coffee Blues”: Het titelnummer is een vrolijk en aanstekelijk nummer waarin Hurt zijn liefde voor koffie verkondigt. Met zijn kenmerkende speelstijl en charmante zangstijl weet hij de luisteraar te betoveren.
“Frankie”: Een ander traditioneel bluesnummer in de stijl van een murder ballad. Het vertelt het verhaal van Frankie, een vrouw die haar minnaar neerschiet nadat hij haar bedrogen heeft.

“Talking Casey”: Dit nummer vertelt het verhaal van een man genaamd Casey Jones, een legendarische treinmachinist uit de vroege 20e eeuw. Zijn subtiele gitaarwerk en warme stem maken het nummer tot een tijdloze klassieker.

“Monday Morning Blues”: Dit nummer belichaamt de typische bluesklanken van de vroege 20e eeuw en laat Mississippi John Hurts talent als verhalenverteller en muzikant zien. De teksten en melodieën van het nummer wekken een gevoel van melancholie en weemoed op dat kenmerkend is voor de bluesmuziek.

“Coffee Blues” is een album dat de diversiteit van Mississippi John Hurts muzikale stijl toont. Het bevat zowel intieme en introspectieve nummers als levendige en energieke bluesnummers. Het album is een eerbetoon aan de bijdrage van Mississippi John Hurt aan de bluesgeschiedenis en toont zijn virtuositeit op de gitaar en zijn unieke zangstijl. Naast deze compilatie van nummers is er ook het album “Rediscovered” een compilatie van albums die hij in de jaren 60 opnam voor Vanguard records.

Mississippi John Hurt - You Got To Walk That Lonesome Valley (Live)

 
Wil je meer hore van de iconisch album, luister dan naar deze link


Ook op Blues Magazine ...