De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: Taj Mahal – The Natch’l Blues

15 – Taj Mahal – The Natch’l Blues
Samengesteld door Hans Ros

Het album “The Natch’l Blues” is het tweede studioalbum van de Amerikaanse bluesmuzikant Taj Mahal, uitgebracht in 1968. Het album wordt vaak geprezen vanwege de diversiteit aan bluesstijlen en de virtuositeit van Taj Mahal en zijn band. Het combineert verschillende muziekstijlen zoals blues, folk en jazz, waardoor het een uniek en vernieuwend geluid heeft en wordt alom geprezen vanwege de baanbrekende mix van traditionele blues en moderne elementen.

Een van de meest opvallende aspecten van “The Natch’l Blues” is de vocale prestatie van Taj Mahal. Zijn stem is krachtig en vol emotie, wat bijdraagt aan de authenticiteit van de nummers. Daarnaast is zijn virtuoze gitaarspel duidelijk te horen op dit album, waardoor hij zichzelf vestigde als een toonaangevende bluesgitarist.

Een nummer in een traditioneel bluesformaat “Goin’ Up To the Country, Paint My Mailbox Blue” is de mystiek van deze moderne bluesman eigen. Die krachtige stem komt sterk naar voren in tracks als “Corinna” en “Aint nobody gonna steal my jelly roll”. Het is ondenkbaar dat hij als twintiger zo’n indrukwekkend album opnam.

Een opmerkelijk nummer is Mahal’s versie van Otis Reddings “You Don’t Miss Your Water (‘Til Your Well Runs Dry).” Het is een kleine stilistische verandering van het origineel en de band speelt het spaarzaam en smaakvol, ondersteund door een blazerssectie.

Andere opmerkelijk nummers op het album zijn traditionals “She Caught The Katy And Left Me A Mule To Ride” en “The Cuckoo”. Deze nummers tonen de passie en energie van Taj Mahal’s uitvoeringen en laten zijn diepgaande kennis van de bluesmuziek zien.

Over het algemeen is “The Natch’l Blues” een album dat zowel bluesfans als liefhebbers van andere muziekstijlen zal aanspreken. Het combineert traditionele blues met moderne invloeden, waardoor het relevant en tijdloos blijft. De vocale en instrumentale vaardigheden van Taj Mahal maken dit album een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de bluesmuziek.

Taj Mahal She Caught The Katy

 
Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...