The Hoax-7504

HOAXFEST met The Hoax, Jon Amor Band, The Davy Brothers e.a.

Zaterdag 5 november 2011 in De Lantaarn te Hellendoorn (www.de-lantaarn.nl);
Gerrit Veldman doet als speciale gast mee met het optreden van The Hoax in De Lantaarn!!

Zondag 6 november 2011 in MC De Bosuil te Weert (www.debosuil.nl)

Met de lancering van de allereerste Hoaxfest, zullen de mannen van The Hoax laten zien hoe veelzijdig en bijzonder ze zijn. Met niet alleen The Hoax, maar ook elk van de individuele leden met hun lopende projecten. Deze korte tour is een unieke visie met een even unieke line-up!The Hoax
Begin jaren ’90 kwam er uit een klein dorpje in het duistere diepe Engelse Wiltshire een band met vuur in hun donder en de blues in hun hart: THE HOAX.
Hun opwindende live shows brachten weer leven in de Engelse blues scene en ver daarbuiten. Met een serie zeer goed ontvangen cd’s en spectaculaire optredens raasden The Hoax over Engeland, Europa en the States. Een van de hoogtepunten in Nederland was hun optreden op Parkpop in Den Haag, waar de fans van Robbie Williams – die net zijn solo carriere was begonnen – de eerste rijen voor het podium al hadden ingenomen. In ’99 stopte The Hoax. Alle bandleden gingen eigen projecten doen, maar de naam The Hoax bleef rondzingen. Al was het maar door de vele bands die hun nog steeds als een van hun grootste voorbeelden en inspiratie bron noemen. En in mei ’08 was het dan zover: The Hoax deden 3 optredens in Nederland en het was alsof ze nooit waren weggeweest. Hun cd Humdinger – volgens velen hun beste – werd opnieuw uitgebracht met extra geluidsmateriaal en een complete dvd.Jon Amor Blues Group

Jon Amor, de welbekende gitarist van de legendarische bluesband “The Hoax”, is een nieuw project begonnen met de naam “Jon Amor Blues Group”. Zij brengen een krachtig, rauw en compromisloos geluid dat geïnspireerd is door grootheden als Muddy Waters en Howlin Wolf, maar ook door hedendaagse acts als The Black Keys en Jon Spencer Blues Explosion.
Jon Amor heeft zich voor zijn project versterkt met oud The Hoax drummer Simon Klein en de broers Dave (gitaar) en Chris Doherty (bas), waar hij al sinds 2006 mee samenspeelt.Zanger Hugh Coltman is gesneden uit een indrukwekkend solo-carrière als singer / songwriter in Frankrijk. Zijn prachtige vocale prestaties en elegante songwriting landde hem een ​​groot platencontract met Universal Music. Hugh zal het uitvoeren van een solo set met nummers van zijn veelgeprezen debuut album, en het binnenkort te verschijnen follow-up.Bassist Robin Davey, nu gevestigd in Californië, is wereldwijd berucht om zijn eclectische muzikale output. Hij zal optreden op Hoaxfest met zijn gloednieuwe band uit Los Angeles, Well Hung Hart. Met de altijd vermakelijke talenten van zangeres Greta Valenti heeft Well Hung Heart een mix van bluesy cool met spetterende rijm en donkere melodieën. Robin neemt tegelijkertijd gitaar en bas voor zijn rekening!Gitarist Jesse Davey is nu een veel gevraagd producer en songwriter. Als gitarist speelde hij met muzieklegendes als Mick Jagger, Ringo Star en Stevie Ray Vaughan’s begeleidingsband, Double Trouble. Hoaxfest zal beschikken over een sneak preview van zijn nieuwe project waarvan gitaar-liefhebbers ongetwijfeld staan te watertanden. Als extra bonus zal Jesse ook met zijn Brother Robin voor een zeldzaam live-uitje zorgen als The Davey Brothers; met muziek van hun album “Wolfbox”.

 De avond zal worden gepresenteerd worden door drummer Mark Barrett, met zijn droge humor en charmes is hij daarvoor de aangewezen man.Hoaxfest belooft een memorabel, uniek en niet te missen evenement te worden!