The Hoax
support : SoundBite
Muziekcentrum De Bosuil, Weert
18 december 2009

The Hoax

The Hoax

The Hoax

>> THE HOAX FOTO ALBUM << Tekst : Petra & Leo ; Foto’s: Leo Gabriels

In het muziekcentrum De Bosuil waar naar mijn inschatting 500 man aanwezig waren om het concert van The Hoax bij te wonen , maar voor het zover was kwam eerst de winnaar van Band-age 2009 “Soundbite” op het podium. Ondanks hun jonge leeftijd moet ik bekennen dat ze tijdens een bijna drie kwartier durende set , lieten zien en horen waar ze voor staan. Het rock gehalte is vrij hoog en dat er hier en daar wel wat bijgeschaafd moet worden is gezien hun leeftijd ook heel normaal. Als je de bakken ziet met al die pedalen , wha wha’s , dat oogt heel mooi maar ook soms wel eens te veel kan zijn . Ik zal ze in de toekomst eens wat langer gaan beluisteren om zo eens een beter beeld te krijgen van deze band. Als ze met deze uitstraling en enthousiasme zo doorgaan denk dat ik dat ze veel fans gaan krijgen , en wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

Soundbite

En dan is het wachten , wat ikzelf een beetje te lang vond , maar als je lang op je toetje moet wachten wordt het alleen maar lekkerder!! Dan is het zover de rook begint al onder het drumstel uit te krullen voor de nieuwe drummer , Mark Barrett plaats heeft genomen. Tijdens het openings nummer ,20 Ton, kon je al horen dat er echte fans in de zaal waren die al meteen begonnen mee te zingen wat trouwens heel deze avond het geval was. Dat dit ook wel eens handig kan zijn ondervond , Hugh Coltman toen hij even zijn tekst kwijt was tijdens de song ‘Bones’.

The Hoax

Dat het ook vermoeiend is om van links naar rechts over het podium te vliegen kon je ook merken , zo was het dat je zo af en toe Hugh , Jon en Robin zag gaan zitten. Ook het nummer “Automatic” was net even iets anders. Nummers als “High expectation, I want to be loved , don’t shake my hand” de bekende nummers die bij mij thuis ook , maar met iets minder volume de kamer in gezonden werden , zodat mijn buurman er ook van kon genieten ! Ook de truckjes hadden Jesse Davey en Jon Amor nog niet verleerd. Als je ziet hoe ze elkaars gitaar bespelen , en het publiek hierdoor bijna door het dak gaat!! Dit zijn mooie dingen voor het publiek , en die een belangrijke rol spelen tijdens het optreden van The Hoax. Een prachtig publiek trouwens , die ook in grote getale gretig gebruik maakte van de mooie posters , om ze te laten signeren , ook de cd/dvd gingen als zoete broodjes over de toonbank.

The Hoax

The Hoax

Ergens hoop ik dat er een film producent opstaat en een film gaat maken over Stevie Ray Vaughan , en dan met Jesse Davey in de hoofdrol !! Zijn broer Robin die in de filmwereld zit zou dit eens moeten oppakken (afwachten …).
Zowel de Hoax en al de bezoekers van de Bosuil kunnen weer terugkijken naar een geweldige avond. (dank Bosuil!) Wij gunnen dan ook al de mensen die naar de andere twee optredens gaan cq. zijn gegaan , net zoveel luistergenot als wij !!

The Hoax

The Hoax

Meer foto’s in The Hoax FOTO ALBUM >>

Meer van The Hoax: www.myspace.com/thehoaxband
Website Soundbite: www.soundbite-music.com


Ook op Blues Magazine ...