The-Hoax

In 2015 komt The Hoax terug naar Nederland!

The Hoax wordt gezien als de meest invloedrijke Britse bluesband van de afgelopen twee decennia. De band werd meerdere malen uitgeroepen tot beste Britse bluesband en bereikte in de jaren 90 een cultstatus. Kenmerkend zijn hun energieke live optredens en hun rauwe Amerikaanse blues sound.

Hun gezamenlijke liefde voor Amerikaanse bluesmuzikanten als Albert King, B.B. King, The Fabulous Thunderbirds en Stevie Ray Vaughan resulteert in een verbazingwekkende bluesformatie. Met opwindende live shows brachten ze weer leven in de Engelse blues scene en ver daarbuiten. Met een serie zeer goed ontvangen cd’s en spectaculaire optredens raasden The Hoax over Engeland, Europa en the States. Een van de hoogtepunten in Nederland was hun optreden op Parkpop in Den Haag, waar de fans van Robbie Williams – die net zijn solo carriere was begonnen – de eerste rijen voor het podium al hadden ingenomen. In 1999 zetten de mannen van The Hoax onverwachts een punt achter hun roemrijke carrière en gaat iedereen zijn eigen weg, maar de naam The Hoax bleef rond- zingen. Al was het maar door de vele bands die hun nog steeds als een van hun grootste voorbeelden en inspiratie bron noemen.

Tien jaar later volgt een echte comeback en in 2013 verscheen vervolgens voor het eerst in 15 jaar een nieuw studio album ‘Big City Blues’, gevolgd in 2014 met nog een album: ‘Recession Blues’ Het voelt alsof The Hoax nooit is weggeweest!

26 juni – Zoks Festival, Venlo
27 juni – Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
28 juni – Iduna, Drachten
04 juli – Hookrock Festival, Diepenbeek (B)

The Hoax @ Huntenpop 2013

The Hoax @ Huntenpop 2013