Normaal moet je natuurlijk eerst een cd uithebben, dan komen daar recensies op en dan komen er hopelijk optredens. Bij de Engelse groep The Hand Me Downs gaat het echter geheel anders.

Gewoon het feit dat er in een formatie een aantal relatief jonge Engelse ( en een Amerikaanse ) topmuzikanten de krachten hebben gebundeld, was genoeg voor een aantal Nederlandse festivals om ze te boeken. En dat zonder dat er een noot gespeeld was. Inmiddels hebben ze afgelopen zondag 15 juni op Botermarktblues in Haarlem een spetterend debuut achter de rug. En wordt er al reikhalzend uitgekeken naar hun optredens op Bospop (12 juli) en Giethoorn (18 augustus). Onder aanvoering van gitarist Jesse Davey ( Hoax ) en zangeres Wanbdi ( Indigenous ) staat er altijd minimaal nog een supergitarist ( Scott McKeon en / of Jon Amor ) op de buhne, ondersteund door een top ritmetandem. Heftig? Dat is het understatement van het jaar.

The Hand Me Downs @ Bospop 2008

The Hand Me Downs – Biografie

Om je nieuwe ( gelegenheids?) band The Hand Me Downs te noemen is wel een typisch geval van Engelse humor en understatement. Of moeten we het gewoon ‘ tongue in cheek ‘ noemen? Jesse Davey ( The Hoax, The Davey Brothers ) vond dat hij het met schrijven van muziek voor films en commercials, het produceren van cd’s ( Scott McKeon, komende Hoax release en hou ‘nieuwkomer’ Wanbdi in de gaten!) en incidenteel optreden met The Hoax gewoon tijd was om nog wat nieuws op te starten. Een paar telefoontjes naar bevriende maatjes waaronder gitarist Jon Amor en daar staat zo maar ineens de top van de Engelse rhythm & bluesscene op het podium, met vaak ook oud Hoax lid Mark Barret achter de drums. Mark zegt nooit veel maar zijn uitspraak ooit in de kleedkamer onder het podium op een festival dat die helemaal gek zou worden als die nog een shuffle zou horen is nu al legendarisch. En om het geheel nog even net wat extra’s te geven is daar het geheime wapen Wanbdi . Ze maakte deel uit met haar broers van de in USA legendarische bluesrock groep Indigenous. Dat de van oorsprong Indiaanse Wanbdi niet alleen fantastisch kan drummen, maar ook een topzangeres is zal eens te meer blijken in hun shows. . Wie verwacht dat er met deze bezetting veel authentieke blues gespeeld gaat worden, kan beter thuis blijven. Ze zitten zich nu al te verkneukelen om heerlijk ouderwets te gaan knallen. En de altijd coole Jesse werd er op betrapt te zeggen dat hij hierover toch wel ‘real excited’ was. Pas maar op dat het straks niet een echte touring- en wie weet opnemende band gaat worden.

Bron: Bepop Agency

Foto The Hand Me Downs


Ook op Blues Magazine ...