Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic blues albums: Magic Franky - Lucky

11 – Magic Frankie – Lucky
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Lucky” van Magic Frankie is een prachtig muzikaal werk dat een mix van verschillende genres combineert, zoals pop, rock, folk en soul. Het album werd uitgebracht in 1997 en heeft lovende kritieken ontvangen van zowel critici als luisteraars.

Op het album “Lucky” probeert hij voorzichtig nieuwe wegen in te slaan. De songs zijn pop-achtiger en er wordt met samples geëxperimenteert met gastoptredens van onder meer Lois Lane en Thijs van Leer. Het album “Lucky” van Magic Frankie is een geweldige muzikale reis die een mix biedt van soul, funk en rockinvloeden.

Het album staat bekend om zijn levendige arrangementen, krachtige vocalen en meeslepende teksten. Elk nummer weet een unieke sfeer te creëren en de luisteraar mee te nemen in de wereld van de artiest.

“Electric City” is een nummer op het album dat je meteen grijpt met zijn energieke en opzwepende beat. “Electric City” is een gegarandeerde dansvloervuller.

“I Want You So Bad” is een nummer dat opvalt door zijn sensuele en verleidelijke sfeer. De vocalen van Magic Frankie zijn hier bijzonder soulvol en Thijs van Leer laat zich hier horen.

“Shaggy” is een van de meer speelse nummers op het album. Het nummer straalt een positieve en zorgeloze energie uit en is perfect voor een feestje of gewoon om je stemming op te vrolijken.

“Luckiest Man” is een van de beste nummers op het album. Het is een emotionele ballade waarin de hoofdpersoon zijn dankbaarheid uitdrukt voor de liefde die hij heeft gevonden. Het nummer bouwt langzaam op naar een krachtige climax, waarbij de instrumentatie toenemend heftiger wordt.

Het album is zowel dansbaar als ontroerend en toont de veelzijdigheid en het talent van Magic Frankie.

Bluesartiest Magic Frankie met het Metropole Orkest live in Paradiso, Amsterdam.

Wil je dit iconische album terugluisteren, check deze link

Magic Frankie

Ook op Blues Magazine ...