album-hoodoo-down

The Damned and Dirty presenteert op 20 november 2015 het nieuwe album Hoodoo Down in De Flux in Zaandam. De nieuwe plaat signaleert een nieuwe richting voor het duo.

Met hun eerste drie albums wonnen de twee muzikanten even zo vaak de titel Best Dutch Blues Cd. Hun albums barsten van de blues, maar met elke nieuwe plaat kwamen nieuwe ideeën en nieuwe experimenten. Dit jaar, met Hoodoo Down, slaan de mannen definitief een nieuwe richting in.

Hoodoo Down
Natuurlijk is de blues niet verdwenen, maar de 12 tracks van de nieuwe release omvatten een veel breder palet aan muziekstijlen: de gospelachtige klanken van The Golden Stairs, de geest van Johnny Cash die rondwaart in Someone To Ride The River With, de onweerstaanbare swing van Alley Cat. De blues is met tracks als The Porch Light en titeltrack Hoodoo Down uiteraard ook nog steeds vertegenwoordigd. Hoewel zeer gevarieerd klinkt het album toch als een geheel, mede dankzij de zeer kundige inzet van engineer Frank de Jong en producer Erwin Palper van 20Twelve Audio.

Gastmuzikanten
Niet eerder speelden er zoveel muzikanten mee op een album van The Damned and Dirty. Bram Slinger keert terug om enkele nummers te voorzien van tonen uit een Hammond en een authentieke Wurlitzer. Hans Vroomans, pianist bij het wereldberoemde Metropole Orkest, en saxofonist Rinus Groeneveld lenen hun unieke talenten aan het nummer Alley Cat. Tot slot vullen zangeres Marlou Vriens en violist Joep van Beijnum enkele nummers aan met achtergrondpartijen.

Release Party
Op 20 november presenteert The Damned and Dirty het album in podium De Flux aan de Zuiderkerkstraat 2 te Zaandam. De zaal gaat open om 21:00u. Een kaartje aan de deur kost € 7,50, voorverkoop online € 5,-. > Tickets en informatie

Over The Damned and Dirty
The Damned and Dirty bestaat uit songwriters Micha Sprenger (gitaar) en Kevin de Harde (zang, mondharmonica). Live staan ze als een huis met hun rauwe delta blues vol huilende slidegitaar, krachtige zang, smaakvolle fingerpicking en rauwe bluesharp. Op hun albums presenteren ze een veel breder palet aan muziekstijlen, en laten ze zich ook inspireren door jazz, country en rock. Met hun albums wonnen ze drie jaar op rij de award voor Best Dutch Blues Cd (2012, 13 en 14), uitgereikt door de Dutch Blues Foundation.

Website: http://www.thedamnedanddirty.com


Ook op Blues Magazine ...