The Blues Vision

Gezien tijdens Delirium Blues festival, Lichtervelde, België, 21 april 2012

Ingestuurd door Phil Bee

Nog niet zolang geleden was ik op het Delirium Blues Festival in Lichtervelde (B). Ik was wat vroeg, eigenlijk kwam ik voor de slotacts, o.a. Voor de ‘guitar battle’ die einde van de avond zou plaatsvinden met o.a. Innes Sibun en Sjors Nederlof. Omdat het toch wel erg leuk is bij zo’n festivals besloot ik gewoon een paar uur eerder te gaan. Ik kende niet alle bands op het programma, dus ja ik laat me graag verrassen. Nou dat laatste is wel gelukt. Ik zag en hoorde : The Blues Vision.

Drie ‘kids’ uit België, alle drie 18 jaar, waaronder waarachtig een meisje op bass, Hanne Vandekerckhove, naast Burnd Coene op drums. De frontman Arne Demets (g/z), 18 jaar, speelde en zong met een gemak dat je verwacht van geroutineerde podiumbeesten. Meer dan een uur lang hebben die kids me meer dan vermaakt, wat heet, ik was onder de indruk, wat ze van die covers maakten. Mooi improvisaties en onverwachte overgangen, echt cool. Ik dacht nog, als die kids nou over enkele jaren eigen werk gaan maken wordt het écht wat. Nieuwsgierig geworden, ben ik toch even naast het podium gelopen waar ik kennismaakte met Ronny, vader van Arne. Ik zei dat ik zeer genoten had, maar dat de meerwaarde uiteindelijk toch eigen werk zou worden in de toekomst. Tot mijn verbazing kreeg ik op dat ogenblik een CD in de handen gedrukt ‘School Blues’, met alleen eigen nummers van de band. Nou ja, op mijn wenken bediend dus. Verder telefoonnummers uitgewisseld, je weet maar nooit.

Na het festival had ik nog een terugweg van 2 uur te doen, mooie gelegenheid om de CD te luisteren. Toen werd ik nog eens verrast, mooi origineel eigen werk (2 jaar geleden opgenomen, dus hoe oud waren ze toen ?), goed gespeeld, absoluut geen 13 in een dozijn werk. In tegendeel. Verrassende ritmes, zang- en solopartijen.

Met vader Ronny en de band heb ik daarna afgesproken dat ik mijn kontakten in Nederland zal gebruiken om de band te promoten bij de pers en boekers. Deze kids verdienen het. Met of zonder mijn hulp gaat deze band hoe dan ook in de komende jaren zeker op veel belangrijke podia staan. Het talent, de uitstraling en het eigen werk hebben ze in de bagage en ze zullen met hun muzikale opleidingen alleen maar beter worden. Misschien kan ik de promotie een handje helpen. De eerste reakties zijn erg positief, ja hoe kan het anders ?

The Blues Vision – Biografie

Wanneer er wordt gezegd dat de blues aan het uitsterven is, bewijst The Blues Vision het tegendeel !
Ondanks hun leeftijd (18 jaar) brengen ze de blues en aanverwanten alsof ze ermee geboren zijn en brengen deze nummers bovendien in een zeer volwassen en eigen stijl.
Het is verrassend hoe ze omgaan met hetgeen waar anderen hun tanden op zouden stukbijten.

Deze 3 energieke jonge mensen geven hun eigen eigentijdse visie van de blues door op een voortreffelijke en smaakvolle manier aan het publiek. Live zijn ze inmiddels uitgegroeid om een publiek in te palmen door middel van een stevige en verbazende set. Ze hebben ondanks hun jeugdige leeftijd al menig toeschouwer en organisator aangenaam verrast met hun muzikale kwaliteiten.
Naast hun eigen nummers brengen ze ook een aantal smaakvolle covers.
Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck, Muddy Waters, Jimi Hendrix en ook het werk van minder bekende artiesten worden bewerkt tot een muzikaal spektakel met een eigen blues- en funky touch.

The Blues Vision was onder andere al te gast op Blaublues Haringe, Blues in Bruges, Muzikale Dinsdagen, Kapittel Wervik, Festival ’t Amusement Diegem, De Branding Middelkerke, Crossroads A’pen, Machelblues, Patersdreef Tielt, Bluesclub Stekene, Delirium Bluesfestival Lichtervelde, l’Esprit Rotterdam Bluesclub,…waar ze telkens de pannen van het dak speelden.

Ondertussen schreven ze ook een aantal eigen nummers, allemaal gebundeld op hun debuut-cd “Schoolblues 195 bpm”, een aanrader in het milieu.
Dit jaar staan de opnames voor hun volgende cd gepland.

Bezoek zeker eens de site www.thebluesvision.be voor toekomstige optredens, videofilmpjes, foto’s en geluidsfragmenten, ook deze van hun CD !

In de pers
http://www.backtotheroots.be/confessite/2011/Haringe/haringe2011.htm
https://bluesmagazine.nl/verslag-delirium-bluesfestival-2012

Line Up

Arne Demets (guitars – vocals), 18 jaar
Arne ruilde op 12-jarige leeftijd de klassieke muziekschool om voor de richting jazz en
lichte muziek. Leraars en muzikanten als Bruno De Grootte (Bruno De Bruxelles),
Arvid Steyaert, Marie-Anne Standaert, Dominique Vantomme… leerden hem in het
Kortrijks Conservatorium de knepen van het vak.
Sedert september 2010 volgt hij Kunsthumaniora Muziek/Jazz in Antwerpen.
Enkele jaren terug, op z’n 15de, stond hij zelfs op het grote podium van het BRBF in Peer, waar ook kleppers als Jeff Beck en John Mayall optraden die dag.
Ook op Goorblues, Zetelblues, Nacht van de Blues…is hij al langs geweest.
Hij heeft als gastgitarist al overtuigend samengespeeld op het podium met Jake Walker (Klakson Blues), Chad Pope, James Hinkle en op het Delirium Bluesfestival 2012 met Innes Sibun.
Arne is ook actief in heel wat gelegenheidsformaties, en bovendien treedt hij regelmatig op met ‘Ed & The Gators’, eveneens een rijzende ster in de
bluesmiddens.

Hanne Vandekerckhove (bass), 18 jaar
Hanne is de jongste en had op muzikaal vlak het minst ervaring maar ….ze is echter vastberaden bezig want de bluesmicrobe kreeg ze reeds met de paplepel mee van vader Eric (bassist Hideaway !)
Op hun CD hoor je een bas die staat als een huis en samen met de drums het tempo strak in de hand houdt !!
The best is yet to come!

Burnd Coene (drums) , 18 jaar
Burnd begon zijn muzikale carrièrre aan de Stedelijke Muziekacademie te Roeselare, waar hij zijn eerste slagwerkles kreeg van Björn Denys. Zo’n 4 jaar later besloot hij zijn muziek opleiding wat serieuzer te nemen en schreef zich in aan de kunsthumaniora te Gent waar hij de volgende vijf jaar les kreeg van oa.: Isolde Lasoen, Wim Devlaminck, Gert D’haese, Eric
Melaerts,…
In het percussie – ensemble DrumSpirit heeft Burnd ook heel wat muziekkennis verworven. Hij trok met hen al rond in Europa, China en Amerika. In Amerika stonden ze zelfs in de finale van het Wereldkampioenschap Indoor Percussie.
Volgend jaar begint hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij de kneepjes van het vak nog sterker leert beheersen.

Contact:
www.thebluesvision.be
info@thebluesvision.be

Boekingen Nederland
Phil Bee philbee@skynet.be


Ook op Blues Magazine ...