Uniek en bijzonder project The Art Of McCartney verschijnt 17 november 2014
Bob Dylan, Billy Joel, The Cure, The Who’s Roger Daltrey, Brian Wilson, Alice Cooper, Def Leppard, Dr John, Barry Gibb, Jamie Cullum, KISS, Chrissie Hynde en vele andere grootheden werkten mee aan het project

the-art-of-mccartney

The Art Of McCartney is een lang verwacht en heel bijzonder project dat een ode is aan een van de allerbeste songschrijvers van onze tijd, Sir Paul McCartney. Met de vaste band van McCartney zijn klassiekers als Maybe I’m Amazed, My Love, The Long And Winding Road, When I’m 64, Let It Be, Helter Skelter, Eleanor Rigby en Live And Let Die exclusief voor dit project opnieuw opgenomen door de allergrootste artiesten ter wereld waaronder Bob Dylan, Billy Joel, The Cure, The Who’s Roger Daltrey, Brian Wilson, Alice Cooper, Def Leppard, Dr John, Yusuf, Barry Gibb, Jamie Cullum, KISS, Chrissie Hynde, Jeff Lynne en vele anderen.

The Art Of McCartney is het geesteskind van de Amerikaanse producer en Beatles en McCartney fanaat Ralph Sall, die sinds het eerste concept de drijvende kracht achter dit project is geweest. Sall werkte in 2003 voor het eerst samen met McCartney toen ze een nummer van de Ram Sessions uit 1971 opnieuw leven inbliezen voor een filmsoundtrack. Ralph vroeg Paul en zijn publishing company of ze het idee steunden om een album ter ere van McCartney te maken. Ralph kreeg Pauls zegen en werd een man met een missie. Eerst rekruteerde hij McCartney’s gitaristen Rusty Anderson en Brian Ray, toetsenist Paul ‘Wix’ Wickens en drummer Abe Laboriel Jr. Zij kenden Pauls repertoire als geen ander en dit is de eerste keer in twaalf jaar dat ze deze nummers met iemand anders dan McCartney hebben opgenomen. Daarna benaderde en nodigde Ralph de artiesten uit. The Art Of McCartney is een project gemaakt uit en met liefde, niet alleen van Ralph maar ook van alle artiesten die betrokken zijn. Allen hebben gesproken over het belang van McCartney’s muziek voor hun carrière en dit is de manier om de waardering daarvoor uit te spreken.

Alle aspecten van het werk van McCartney komen op The Art Of McCartney aan bod, van The Beatles tot zijn experimentele solowerk uit de begindagen van zijn Wings periode tot zijn latere solowerk. Brian Wilson tekende voor de eerste opnamen en zette meteen een hoge standaard met zijn uitvoering van Wanderlust van het ondergewaardeerde album Tug Of War uit 1982. Er zijn niet veel artiesten die het zien zitten om werk van hun rivalen op te nemen dus toen Sall Bob Dylan benaderde wist hij dat dit een zeer ambitieus plan was. Maar Dylan zei toe en koos voor Things We Said Today van de soundtrack A Hard Days Night. Het album bevat zoveel geweldige interpretaties, zoals de schitterende uitvoering van Yesterday van Willie Nelson, Roger Daltrey’s uitzinnige versie van Helter Skelter, B.B. King’s sfeervolle On The Way, Hello Goodbye door The Cure, een geheel eigen interpretatie door Smokey Robinson van So Bad van McCartney’s Pipes of Peace album en minder bekende nummers als Junk en Every Night.

De leadtrack van The Art Of McCartney is de uitvoering van Hello Goodbye door The Cure. De eerste opnamen van de band in zes jaar en met medewerking van Pauls zoon James op keyboards.
Of het nu Robert Smith, Corinne Bailey Rae, Smokey Robinson, Bob Dylan, Billy Joel of KISS is, allen hebben ze hun eigen, unieke talent gebruikt om geheel eigen versies op te nemen die zowel nieuw als klassiek klinken. Met The Art of McCartney wordt de wereldwijde aantrekkingskracht en tijdloze magie van de composities van Sir Paul McCartney op zeer passende en geweldige wijze geëerd.

The Art Of McCartney verschijnt op 17 november als 2CD in digipack, 2CD plus 60 minuten durende DVD in deluxe bookpack en 3LP met 34 nummers. De limited edition vinyl boxset en super deluxe boxset, die in een oplage van 1.000 stuks wereldwijd uitkomt, bevatten acht nummers extra.

Album trailer

Video van Hello Goodbye door The Cure met James McCartney:

Meer informatie: http://theartofmccartney.com/

The Art Of McCartney

Format: 2CD digipack, 2CD + DVD in deluxe bookpack, 3LP
Release: 17 November 2014
Label: V2

Tracks

01. Maybe I’m Amazed – Billy Joel
02. Things We Said Today – Bob Dylan
03. Band On The Run – Heart
04. Junior’s Farm – Steve Miller
05. The Long and Winding Road – Yusuf / Cat Stevens
06. My Love – Harry Connick, Jr.
07. Wanderlust – Brian Wilson
08. Bluebird – Corinne Bailey Rae
09. Yesterday – Willie Nelson
10. Junk – Jeff Lynne
11. When I’m 64 – Barry Gibb
12. Every Night – Jamie Cullum
13. Venus and Mars/ Rock Show – KISS
14. Let Me Roll It – Paul Rodgers
15. Helter Skelter – Roger Daltrey
16. Helen Wheels – Def Leppard
17. Hello Goodbye – The Cure ft James McCartney
18. Live And Let Die – Billy Joel
19. Let It Be – Chrissie Hynde
20. Jet – Robin Zander & Rick Nielsen of Cheap Trick
21. Hi Hi Hi – Joe Elliott
22. Letting Go – Heart
23. Hey Jude – Steve Miller
24. Listen To What The Man Said – Owl City
25. Got To Get You Into My Life – Perry Farrell
26. Drive My Car – Dion
27. Lady Madonna – Allen Toussaint
28. Let ‘Em In – Dr. John
29. So Bad – Smokey Robinson
30. No More Lonely Nights – The Airborne Toxic Event
31. Eleanor Rigby – Alice Cooper
32. Come And Get It – Toots Hibbert with Sly & Robbie
33. On The Way – B.B. King
34. Birthday – Sammy Hagar


Ook op Blues Magazine ...