Op 6 september brengt het legendarische Ten Years After een nieuw live album uit, ‘Naturally Live’ getiteld. Het in 2018 opgenomen album bevat een mix van oude classics en tracks van het meest recente studio-album ‘A Sting In The Tale’. ‘Naturally Live’ verschijnt op CD, LP & digitaal. De LP wordt uitgebracht door Music on Vinyl en verschijnt op gelimiteerd goud vinyl, inclusief bonustrack. Zaterdag 23 november is de band live te zien in de Q-Factory, Amsterdam.

Ten Years After Naturally Live

‘Naturally Live’ is opgenomen op 24 maart 2018 in de HsD Museumkeller in Erfurt (DE). Op de plaat staan o.a. ‘Land Of The Vandals’, ‘Silverspoon Lady’ & ‘Last Night Of The Bottle’, afkomstig van het succesvolle album ‘A Sting In The Tale’ dat in 2017 uitkwam. Uiteraard ontbreken ook Ten Years After klassiekers als ‘One Of These Days’, ‘Hear Me Calling’, ‘Good Morning Little Schoolgirl’, ‘I’d Love To Change The World’ en Woodstock-favoriet ‘I’m Going Home’ niet. Ook te horen is een semi-akoestische set die de band tegenwoordig tijdens elk optreden speelt, bestaande uit drie tracks uit het prille begin van de band in 1967: ‘Portable People’, ‘Don’t Want You Woman’ & ‘Losing The Dogs’. Naast de oorspronkelijke leden Ric Lee en Chick Churchill bestaat de band al een aantal jaren uit bas-icoon Colin Hodgkinson (Peter Green, Spencer Davis, Chris Rea) en meervoudig British Blues Award winnaar Marcus Bonfanti (Van Morrison, Ginger Baker, Ronnie Wood) op gitaar en zang.

De van het album afkomstige live-versie van Woodstock-klassieker ‘I’d Love To Change The World’ is vanaf vandaag overal online te beluisteren:
https://ten-years-after.lnk.to/WorldPR


Een steengoed optreden van de huidige line-up van Ten Years After. De track was een van de hitsingles van dit British Blues Rock-kwartet. De band, die in 1967 werd gevormd, tourt nog steeds veel in de huidige formatie. Met 25 shows in de 2e helft van dit jaar spelen ze door heel Europa en de VS. Het is precies 50 jaar geleden dat ze op het legendarische Woodstock-festival speelden.

Ten Years After

TEN YEARS AFTER
Ten Years After brak in 1969 bij het grote publiek door na hun optreden op het legendarische Woodstock festival. Hun unieke combinatie van Jazz, Blues & Rock zorgde ervoor dat ze een van de populairste bands van begin jaren 70 werden. De band ging in 1974 uit elkaar, maar in de decennia erna gaven zij nog enkele reünie-optredens. In eerste instantie maakte de enigmatische frontman Alvin Lee nog deel uit van de line-up, later werd de rol van de helaas vroegtijdig overleden zanger en gitarist door anderen overgenomen. De huidige line-up tourt sinds 2014 de wereld over en heeft inmiddels honderden shows op haar conto staan.


Ook op Blues Magazine ...