Artiest: Teeny Tucker
Titel: Two Big M’s
Formaat: CD
Label: CD Baby
Release datum: 2008

Teeny Tucker - Two Big M's (CD)

Houd je vast, want hier is weer zo’n dame die ik nog even een boost wil geven voordat het jaar om is, vooral ook omdat ze nominatie te pakken heeft voor Female Blues artist of the year.

We hebben het hier over de dochter van blueslegend Tommy Tucker, jawel Teeny Tucker.

Haar nieuwe album combineert 2 grootheden uit de bluesmuziek met elkaar. We hebben het hier over Big Mamma Thorton en Big Maybelle, die zij eert in een aantal nummers, en verder bevat dit album ook een beetje swingende Rocky blues. Het is vooral Down Home Blues Music, wat deze dame brengt met een hele frisse begeleidng, en voorzien van hele grappige koortjes, die doen denken aan de hoogtij-dagen van Franklin en dergelijke.

Zowiezo is de begeleiding van grote klasse, we noemen er even een paar- Robert Blackburn-b3, Robert Hughes-guitar, David Castel-harmonica, Jeff Peters-drums.

De dame waar het om draait is natuurlijk Teeny, die geweldig zingt en uitstekende versies neer zet van nummers als “Bumble Bee, Hound Dog, Two Big M’s,Ramblin blues”. Dit is wat mij betreft een heel groot talent, en dient ook snel naar Nederland gehaald te worden.

Het album kenmerkt zich door veel variatie en klasse en is er een die gewoon bijzonder mag worden genoemd in de chicago-blues denk ik.

Wat te denken als je genomineerd bent met grootheden als Koko Taylor, Betty Harris, Betty La Vette en Diunna Greenleaf.

Ik moet wel opmerken dat Nederland toch wel af en toe beperkt blijft wat betreft Chicago-blues qua aanbod want met name die laatste is een hele grote kan ik je melden. Wil je nou wat meer weten over dit soort mensen, kan ik U CD Baby aanraden. Deze mensen etaleren veel diversiteit qua bluesmuziek.

Doe er je voordeel mee, want deze cd’s kan je bijna niet hier kopen, dus dat kun je daar wel, en vaak ook nog goedkoper. Teeny Tucker is er een om meteen in je cd koffer te plaatsen en vooral veel te draaien aldus mij bescheiden mening.

In opvolging vermeld ik ook nog dat ander Chicago-crack John primer net een nieuw album uit heeft gebracht onder zijn jawel eigen label- Well done john

(frank van engelen)

Tracks:
01. Hound Dog
02. Unlucky Girl
03. Bumble Bee
04. Rockhouse
05. Ramblin Blues
06. Whole Lotta Shakin
07. Saint Louis Blues
08. Sassy Mama
09. Two Big M’s
10. Heavy Load

Website Teeny Tucker : www.teenytucker.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.