Tedeschi Trucks Band

17 november komt de elfkoppige ‘blues-, rock- en soulmachine’ Tedeschi Trucks Band naar de Grote Zaal van Tivolivredenburg in Utrecht. De band stond eerder enkele malen op het hoofdpodium van North Sea Jazz Festival. Het is de eerste keer dat de band een eigen concert geeft in ons land.

Tedeschi Trucks Band is zo’n vier jaar geleden ontstaan toen het muzikanten-echtpaar Derek Trucks en Susan Tedeschi beiden hun succesvolle carriëres inleverden voor het starten van een nieuwe elfkoppige band, Tedeschi Trucks Band. Een bijzondere band op eenzaam hoog niveau. Of zoals de L.A. Times ze beschreef “A Deeply Skilled Groove Machine”.

Voor hun eerste album Revelator (2011) kregen ze meteen een Grammy Award en de opvolger Made Up Mind (2013) is zo mogelijk nog beter. De stem van Tedeschi is helder met een lekker rauw Bonnie Raitt-achtig randje, de slide-gitaarsolo’s van Trucks zijn van een bijna buitenaards niveau. Niet voor niets was hij vijftien jaar lang gitarist bij de legendarische Allman Brothers Band, vroeg Eric Clapton hem als bandlid voor een twee jaar durende wereldtour en gaf Rolling Stone Magazine hem plekje 16 in de lijst van 100 beste gitaristen allertijden. Dit is blues, rock en soul zoals het bedoeld is!

“equal parts Stax and Muscle Shoals without dilution of either” – Rolling Stone

De kaartverkoop voor het concert van Tedeschi Trucks Band start vrijdag 27 februari om 10:00 uur.
Info en tickets

http://www.tedeschitrucksband.com/

Derek Trucks & Susan Tedeschi

Tedeschi Trucks Band


Ook op Blues Magazine ...