Tedeschi Trucks Band tweemaal naar Nederland

De twaalfkoppige blues-, rock- en soulmachine Tedeschi Trucks Band komt terug naar Nederland. Op 4 april zal de onnavolgbare live-band te zien zijn in Muziekgebouw Eindhoven en later die maand, op 24 april in TivoliVredenburg Utrecht.

Tedeschi Trucks

De Tedeschi Trucks Band stond in maart 2017 voor het laatst in Nederland, toen in een volle AFAS Live. Een jaar eerder speelden ze op een maandagavond het dak van een uitverkochte Grote Zaal in TivoliVredenburg waar ze in april dus wéér zullen neerstrijken.

Tedeschi Trucks Band (onder leiding van gitarist Derek Trucks en zijn vrouw, zangeres Susan Tedeschi) heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als één van de grootste live-bands ter wereld. Hun setlist is geen avond hetzelfde en met hun genre-oprekkende muzikale vakmanschap brengen ze naast hun eigen Grammy-bekroonde repertoire ook met het grootste gemak sublieme uitvoeringen van klassiekers van onder andere Joe Cocker, Miles Davis, Sly & The Family Stone, Derek & The Dominos, The Allman Brothers en vele anderen. Derek Trucks staat overigens op nr16 van de lijst ‘100 Beste Gitaristen Allertijden’ van Rolling Stone Magazine en tourde in de band van Eric Clapton en speelde 15 jaar lang leadgitaar in de legendarische Allman Brothers Band alvorens zijn eigen band op te richten.

De laatste release van de band, de live registratie ‘Live From The Fox Oakland‘ welke werd genomineerd voor een Grammy, laat goed zien en horen dat deze band hard op weg is de wereld compleet in te pakken en het allesbehalve rustiger aan wil doen!

‘An Evening With Tedeschi Trucks Band’ een avondvullend programma op 4 en 24 april 2019. De kaartverkoop loopt uitsluitend via de websites van de betreffende zalen en start 20 september om 12:00.

Tedeschi Trucks Band // Photo Credits: Stuart Levine (press photo)
Tedeschi Trucks Band // Photo Credits: Stuart Levine