Sven Hammond brengt single in samenwerking met Gianski uit en kondigt nieuw album Sphere aan

Sven Hammond Sphere

Sven Hammond, de band van frontman Sven Figee, brengt de nieuwe single uit van het aanstaande album Sphere. Het album verschijnt digitaal en fysiek op 16 april, en is hier al te bestellen. Ook deelt de muzikant de tracklist van het album, waarop meerdere instrumentals en gastartiesten terug te vinden zijn. Een van de gasten is Typhoon, met wie Sven Hammond op zaterdag 16 januari te zien was tijdens de online editie van Noorderslag.

Voor de nieuwe single Thelonious – Mijn Tempel werkte Sven Hammond samen met vocalist Gianski. De Amsterdamse songwriter deed in 2018 mee aan de popronde, maakte kort daarna zijn debuut en bracht vorig jaar september zijn EP Red Mij uit. Op Thelonious – Mijn Tempel begeleidt hij de losse, speelse instrumentals van Sven Hammond met aanlokkelijke teksten.

Op het album zal ook de track Monk’s Dream staan, dat Sven Hammond in oktober jl. uitbracht ter ere van de geboortedag van jazzlegende Thelonious Monk. Niet geheel toevallig is het album Sphere vernoemd naar de middelnaam van de Amerikaanse pianist en componist, want zijn werk en invloeden staan centraal op het album. Het was een langgekoesterde droom van Sven Figee, maar het mocht niet enkel een hommage aan zijn grote voorbeeld worden. Sven Hammond wilde namelijk nieuwe samenwerkingen aangaan met jonge talenten uit de hiphop- en soulhoek van nu. Figee: “Omdat Monk’s muziek tijdloos is. Omdat het zich leent voor samensmelting met andere genres. Omdat het vele musici voor en na mij heeft geïnspireerd en omdat ik hoop er een nieuwe, jonge generatie muziek liefhebbers mee te bereiken en inspireren.” Dit heeft naast de samenwerking met Gianski voor de nieuwe single ook geresulteerd in nummers met o.a. Typhoon, Zoë Love Smith, Cheyenne Toney en Akwasi.

Sven Hammond staat sinds de oprichting in 2006 bekend om rock, soul en blues: stijlen die altijd vertrouwd klinken, maar nooit vervelen. Zelfs met 9 uitgebrachte (live)albums op hun naam blijft de band vernieuwen en ontwikkelen. De band heeft in de afgelopen twee jaar veel tijd in de studio doorgebracht, waar Sphere het resultaat van is. Sven Figee is sinds 31 december jl. de muzikaal leider van de – speciaal voor het nieuwe NPO 1 zaterdagavond programma Matthijs Gaat Door flink uitgebreide – Sven Hammond Big Band. Als huisband van deze nieuwe tv-show is de Sven Hammond Big Band de muzikale rode draad door het programma. De eerste aflevering op Oudejaarsavond werd door ruim 1 miljoen Nederlanders bekeken en kreeg lovende recensies.

Sven Hammond – Sphere

Release: 16 April 2021

TRACKLIST:

01. Monk’s Dream
02. Locomotive – Doucement (Hittegolf) feat. Typhoon
03. Ruby My Dear
04. Evidence – I’ll Never Let Go feat. Zoë Love Smith & Sven Figee
05. Ugly Beauty
06. Pannonica
07. Thelonious – Mijn Tempel feat. Gianski
08. Bye Ya
09. Misterioso – Wat De Dag Brengt feat. Cheyenne Toney
10. Monk’s Point
11. Green Chimneys – Juffie – featuring Akwasi

Sven Hammond Online : svenhammond.com


Ook op Blues Magazine ...