Steve Winwood - Nine Lives (CD)Steve Winwood – “Nine Lives” (CD), met gastoptreden van Eric Clapton op het nummer “Dirty City“, tevens eerste singel van dit album.

Steve Winwood, bekend van bands als Spencer Davis Group, Blind Faith, Traffic en hits als Keep On Running, Gimme Some Loving, Can’t Find My Way Home, While You See A Chance, Higher Love, heeft een prachtig nieuw album uitgebracht met de titel “Nine Lives”. Het album bevat dan ook precies negen nummers die de typische Winwood mengeling van rock, blues en world music weergeven. Veel Hammond B-3 en gitaar, maar er is ook ruimte voor breder gearrangeerde songs met percussie en blazers. Op het nummer “Dirty City” verzorgt Eric Clapton een fraai gastoptreden. Nine Lives begint fraai en introspectief, en ontwikkeld zich tot een afwisselend album met fraaie teksten. Een aanrader wat ons betreft!!

Artiest: STEVE WINWOOD
Titel: NINE LIVES
Drager: 1 – CD (tevens verkrijgbaar als limited edition met DVD)
Label: SONY/BMG
Releasedatum: 24 april 2008

Tracks:
01. i’m not drowning
02. fly
03. raging sea
04. dirty city (met medewerking van Eric Clapton)
05. we’re all looking
06. hungry man
07. secrets
08. at times we do forget
09. other shore

Tevens verkrijgbaar als limited edition met DVD waarop een 30+ minuten interview en ander bijzonder materiaal waaronder het nummer “Can’t Find My Way Home” van Eric Clapton’s Crossroads Festival gehouden in 2007.

“Winwood zingt nog steeds fantastisch en zijn expressief aanzwellende Hammond orgel drukt wederom een karakteristiek stempel op de negen songs van dit prachtalbum. Met een fraaie gastrol voor Eric Clapton in de song Dirty City.” — Revolver

Website Steve Winwood – http://www.stevewinwood.com


Ook op Blues Magazine ...