Steve Howell – “Since I Saw You Last”

Artiest: Steve Howell
Label: Out of The Past records / Blind Raccoon
Distribiteur: Sonic Rendezvous
Format: CD
Datum release: februari 2010

Steve Howell - Since I Saw You Last (CD)

Steve Howell werd op 24 oktober 1952 geboren in het plaatsje Marshall in Texas. Opgegroeid met het horen van veel Folk Blues artiesten, bracht de doorslag voor hem ook iets te gaan doen de stem en het geluid van Mississippi John Hurt,toen hij ongeveer 13 jaar oud was. Door het vele luisteren werd hij een echt Blues Fingerpicking artiest en met een jaar of 18 opereerde deze meneer al in de Local Sene met diverse bandjes. In de jaren 70 e 80 deed hij veel voorprogramma´s voor artiesten als Anson Funderburgh en Bugs Henderson. Hoewel Steve vele stijlen speelde ging zijn voorliefde toch vooral uit naar Country Blues muziek, mensen als Lightnin´Hopkins, Mis. John Hurt, en dat soort mensen.

Inmiddels heel wat jaren verder laat deze man dat ook zien in zijn nu al derde Country Blues album, de opvolger van zijn vorige My Mind gets To Ramblin´die laaiende kritieken kreeg, en dit nieuwe album zal zeker niet achter blijven daarbij vermoed ik. net als op het vorige album tapt Howell weer uit het vaatje uit de Country Folk Blues, en brengt nummers van zijn meest geliefde artiesten van weleer. Hij speelt op dit album veelal elektrisch, maar de klank kleur is echt zoals ie moet zijn. De stem van Steve lijkt soms wel op, Eric Clapton , en dat klinkt eigenlijk wel door dit hele album heen , en dat zorgt voor een mooi sfeertje. Ook doemt bij mij de naam JJ Cale op bij het beluisteren van de Tracks.

Howell krijgt hulp van zijn maatjes die ook al op het vorige album mee deden Darren Osborn en vader Joe . Dit keer heeft hij nog een paar speciale gasten uitgenodigd, die dit album ook een wat engels karakter geven. Al met al klinkt dit album wederom zeer sfeervol en vakkundig als je het mij vraagt, en zal zeker zorgen voor de nodige genoeglijke uurtjes bij een ieder denk ik zomaar Laat je verwennen door de warme klanken die deze man uit zijn koker tovert, en bedenk meteen erbij wat voor een grote historie de Blues eigenlijk rijk is. Dit is met recht weer een pracht schijf, die wederom een welkome aanwinst is in dit genre.

De tracks dan/
Opener Downtown Blues is een prachtig nummer met item ala Rick delgrosso, en stemmen en stijl ala Clapton en Cale.
Acadian Lullaby/ Texas feeling in a love song blues
Red Cadillac and Black Moustache, is een Country blues met een Doo Wop Soundje in zich. Dan I Won´t cry, pracht ballade ala Dough Sam / Tex Mex dus., en zo gaat het maar door, want er staan ook Jazzy achtige Items op deze schijf, Kortom erg veel te beleven, met tenslotte nog de opmerking dat er ook een prima Hooker Classick op staat. Een album en artiest om in ere te houden, en zeker eens te gaan beluisteren. je zal er geen spijt van krijgen.de afsluiter van het album is werkelijk prachtvol. Het vorige album is qua recensie ook te vinden op www.Bluesmagazine.nl (zie hier), dus ik zou zeggen doe er je voordeel mee. Dit is een erg goed album en uitgebracht door alweer die uitgeverij Blind Raccoon/top dus.
Frank van Engelen

Tracks:
01. DownTown Blues
02. Acadian Lullaby
03. Red Cadillac And Black Moustache
04. Farmer John
05. Charlie James
06. I Wont Cry
07. Wild About My Loving
08. Since I Fell For You
09. Easy Rider Blues
10. Crawling King Snake
11. Little red hen
12. Ready For The River

Website Steve Howell : www.stevehowell.ws


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.