Steve Gadd & Friends
Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer
25 oktober 2009

Door Ron Kortleve

Een avondje Steve Gadd & Friends! Nu zou je kunnen denken vrienden van Steve Gadd… Eric Clapton? James Taylor? Simon? Of Garfunkel? Wellicht onze eigen Alain Clark! Nee niets van deze beroemde personen. Deze avond waren het de vrienden: Joey De Francesco, Ronnie Cuber & Paul Bollenback. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar uiteindelijk werd het een avondje jazz. Wat mij betreft niet een gewoon avondje jazz maar een TOP avond jazz! Wat kan die man spelen!! Toen ik nog buiten stond hoorde ik iemand zeggen dat Steve Gadd “vet in de pocket” speelt. Geen idee wat dat is maar ik denk dat hij gelijk heeft! Ik ben zelf geen drummer maar kan genieten van drummers die drummen op een manier waarbij het lijkt dat ze in de muziek spelen in plaats van zo maar even een liedje drummen. Maar één nummer kwam me bekend voor namelijk “Georgia on my mind”, tenminste ik dacht dat te hebben herkend. Na meer dan twee uur spelen kwam er een einde aan een heerlijke avond muziek. Ik hoop dat er nog mensen van de organisatie van het North Sea Jazz Festival aanwezig waren want dit past direct in de programmering! Uiteindelijk wilde ik nog de foto die ik van het internet had geplukt laten signeren. En toen had ik even het idee dat hij niet de “gewone” sessie muzikant was maar een ware ster. Ik moest namelijk achter een ketting in de zaak blijven, mijn foto werd mee genomen back stage, en kwam vervolgens gesigneerd door de meerster zelf weer terug. Een avondje Steve Gadd & Friends is, of het nu Eric Clapton, James Taylor of Joey De Francesco, Ronnie Cuber & Paul Bollenback zijn is een avond genieten!!

steve-gadd

Website Steve Gadd : www.drstevegadd.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.