Steve Earle & The Dukes naar Paradiso Amsterdam

De Amerikaan Steve Earle speelt op zondag 15 juli, samen met zijn band The Dukes, in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Eerder werd al bekend gemaakt dat de americana-zanger dit jaar te zien is op het Bospop festival in Weert op 14 juli, de dag ervoor. De kaartverkoop voor de Paradiso show start aanstaande vrijdag 9 februari om 10:00 via paradiso.nl.

Steve Earle // Photography (C) Marco van Rooijen
Steve Earle // Photography (C) Marco van Rooijen

Steve Earle is een van de meest geprezen liedschrijvers van zijn generatie en één van de voorlopers van de hedendaagse Americana. Zelfs poplegendes zoals Bob Dylan en Joan Baez spelen songs van deze ‘hard-core troubadour’. Zijn teksten refereren naar zijn bewogen leven met zeven gestrande huwelijken, een drugsverslaving en zelfs een gevangenisstraf.

Steve Earle heeft zware tijden gekend, maar is er telkens ijzersterk uitgekomen. Dat is te horen op elk van zijn maar liefst twintig albums, waaronder tijdloze klassiekers zoals “When You Fall in Love,” “Guitar Town,” “Goodbye’s All We’ve Got Left,” “A Far Cry From You” en “Nowhere Road.”

Door de jaren heen heeft Steve Earle met grote namen gewerkt, waaronder met Johnny Cash en Emmylou Harris. Ook ontvangt hij drie Grammy Awards voor zijn werk.

Op zijn nieuwe album “So You Wannabe an Outlaw” grijpt Steve Earle terug op zijn country roots. Voor dit project werkt Steve Earle samen met Willie Nelson, Johnny Bush and Miranda Lambert.

Steve Earle & The Dukes

zondag 15 juli 2018
Paradiso, Amsterdam

Info + Tickets: paradiso.nl

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Lees ook :