Het lijkt het Britse Hokie Joint wel, als je naar de leeftijden binnen deze relatief nieuwe, Nederlandse bluesband kijkt. Daarmee houden dan ook de meeste vergelijkingen op, want Stackhouse tapt uit een traditioneler vaatje, zonder daarin vastgeroest te zitten. De bandnaam werd ontleend aan Houston Stackhouse, die zelf van invloed bleek op bluesmannen als Sonny Boy Williamson, Jimmy Rogers, Roosevelt Sykes, Robert Nighthawk en Elmore James. Andere invloeden voor de band zijn o.a. jaren 40 swing zoals die van Bull Moose Jackson en Roy Brown, maar ook nieuwere, funky ritmes worden niet geschuwd.

De band bestaat uit young guns Machiel Meijers (zang/harmonica) en Emiel van Pelt (gitaar) plus ervaren rotten Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Bert Post (drums), die in 1981 nog samen op North Sea Jazz speelden met de Hoochie Coochie Band. Fred van Unen is de verbindende factor, zowel qua leeftijd, als door z’n prima (contra)baswerk. Machiel Meijers is het gezicht van de formatie en leerde de fijne kneepjes van het mondharmonica spelen van Carlo Reys (o.a. Tip On In). Van Dullemen is met z’n uitstekende spel nog steeds één de smaakvolste bluesgitaristen van de lage landen en tegelijkertijd een goede leraar voor de getalenteerde Emiel van Pelt.
De lijst van bands waarin de mannen speelden bevat o.a. namen als Tip On In, The Groovetones en The Nervous Fellas maar ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George “Wild Child” Butler, Eddie Boyd, Clarence “Gatemouth” Brown en Eddie C Campbell…..to name but a few.

Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.

Voor meer informatie en audio : http://www.myspace.com/stackhouseblues


Ook op Blues Magazine ...