St. Louis Slim is een band die inmiddels met de huidige bezetting behoorlijk aan de weg timmert in Rotterdam en omstreken. Met name de vrouwelijke vocalen maakt dat we de band best een uitzondering mogen noemen in de grote bluesscene van Nederland. Tenslotte zijn  bluesbands met een frontvrouw sowieso matig vertegenwoordigd in het grote festival en podia  aanbod. Op de website zijn enkele songs te horen die, samen met een youtube filmpje, een eerste indruk geven van wat deze band in huis heeft.

Foto St. Louis Slim, een nieuwe speler aan het Chicago Blues front!

De band ontleent zijn naam aan de titel van een nummer van de alternatieve blues muzikant Seasick Steve, waarin hij vertelt over een arbeider met de bijnaam St. Louis Slim die na een incident tijdens het meeliften op een trein net buiten Chicago zijn been verliest.
De bluesband St. Louis Slim slaat voor het eerst zijn vleugels uit in 2009.
De kernleden waren Michel (op leadgitaar), Esther (op rhythmgitaar) en Peter (op drums).
Na een aantal wisselingen in zangers en bassisten kwam in 2010 Bart (die al eerder met Peter had gespeeld) definitief als bassist bij de band. Vervolgens kwam vocalist Saskia in beeld. In eerste instantie werd er eigenlijk naar een zanger gezocht. Na echter het stemgeluid van Saskia gehoord te hebben was het een vanzelfsprekende keuze om met haar verder te gaan. Tenslotte nam Leen de bluesharp en backings voor zijn rekening en dit leidde tot de huidige bezetting van de band.

De band samenstelling:
Saskia (Sas) de Nijs, leadvocals
Esther Meerburg, rhythmgitaar
Michel (Mies) de Bruyn, leadgitaar
Bart Vergeer, basgitaar
Leen Baars, bluesharp en backing vocals
Peter Kok, drums

Het leeftijdsverschil tussen het jongste en oudste lid is maar liefst 35 jaar, desondanks wordt de onvoorwaardelijke liefde voor (o.a. Chicago) blues door iedereen gedeeld. De insteek van de band is om de authenticiteit van de muziek te waarborgen en naast de herkenbare nummers ook de wat minder bekende gedeelten van het City blues repertoire te betreden.
Een kleine greep uit de inspiratiebronnen van de band; John Lee Hooker, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Willie Dixon, Magic Sam, Freddie King. Voor wat betreft de vocalen kunnen grootheden als Koko Taylor, Etta James en Willie Mae Thornton genoemd worden.

Website artiest: www.stlouisslim.nl

Foto St. Louis Slim, een nieuwe speler aan het Chicago Blues front!


Ook op Blues Magazine ...