Delaney Bramlett

Delaney Bramlett

De muziekgeschiedenis van deze man is groots te noemen, want deze man was verantwoordelijk voor heel veel dingen en het succes van vele artiesten.

Allereerst was hij songwriter-muzikant-zanger en ook nog een mentor van mensen als Eric ClaptonGeorge harrisonJ.J. Cale en vele anderen.

Delaney’s geschiedenis begint in the Missisippi en daarna is hij onder de wapenen gegaan. Nadat hij daar uit kwam is hij zich gaan bemoeien met allerlei projecten, waaruit ook Delaney and Bonny ontstond later, waar ook Clapton en heel veel andere luitjes een aandeel in hadden. Hebben we het over projecten, hij speelde ook een voorname rol als vriend bij het tot stand komen van de Plastic Ono Band van John Lennon, en ook was hij aanwezig als muzikant in andere projecten, waar ook mensen als Jimi Hendrix in zaten, dus dit is een man die echt geschiedenis heeft gemaakt.

Delaney speelde ook een rol in het succes en schreef werk voor Etta James, Bobby Whitlock en o.a. Elvin bishop. Kortom Delaney was van vele markten thuis.

In 2008 kwam er een nieuw album van hem uit, wat werkelijk zijn weerga niet kent “New Kind Of Blues”. Een album gevuld met “Heartfelt Music” volgens de blues en roots muziek, en vocalen waar je nog steeds de rillingen van krijg, en guitarspel wat van beyond is. De bedoeling was om hierna wederom een album uit te brengen, maar onlangs overleed deze fantastische muzikant en persoon op 69 jarige leeftijd in Los Angeles.

“New Kind of Blues” is een pareltje in de muziek van een man die niet vervangbaar was in any kind of way, Hij zal heel erg gemist worden, maar in het hiernamaals zal hij zijn muzikale aspiraties ongetwijfeld doorzetten met Jimi Hendrix, Jim Morrison, Albert Collins en andere grootheden die van ons zijn heengegaan. Indien je nog niet veel van deze man wist, kan ik je aanraden om maar eens in de geschiedenis te duiken, en werkelijk je zal versteld staan…

Delaney-thanx so much for bringing such great Music to the World-we will miss you dearly

(Tekst: Frank van Engelen)


Ook op Blues Magazine ...