southside johnny

De Amerikaanse singer-songwriter Southside Johnny komt, samen met zijn band The Asbury Jukes, voor een viertal clubconcerten naar Nederland. Aanleiding hiervoor is het verschijnen van zijn nieuwe album ‘Soultime!’ dat vanaf 22 januari beschikbaar is. De kaartverkoop van de ‘Soultime Dance Party’ tour start op donderdag 14 januari om 11:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

01/05: Maastricht, Muziekgieterij
03/05: Utrecht, TivoliVredenburg (zaal Pandora)
04/05: Den Haag, Paard van Troje
06/05: Moulin Blues Festival, Ospel
15/05: Ribs & Blues Festival, Raalte
16/05: Amsterdam, Paradiso

Southside Johnny is de artiestennaam van John Lyon. Bekendheid heeft de Amerikaan vooral verworven als frontman van de band Southside Johnny & The Asbury Jukes waarmee hij in 1976 met ‘I Don’t Want To Go Home’ debuteert, en een belangrijke naam is in de zogenoemde Jersey Shore Sound (o.a. Bruce Springsteen). Daarnaast is hij ook solo actief en zijn er zijprojecten ontstaan onder de naam Southside Johnny & the Jukes en Southside Johnny with La Bamba’s Big Band.

Het geluid van Southside Johnny & The Asbury Jukes is een mix van rock, soul en blues. Op het nieuwe album ‘Soultime!’ ligt de nadruk nog altijd op de typerende – met blazers gevulde – sfeervolle en warme vintage sound, echter met een extra retro soul-twist.

De laatste keer dat Southside Johnny & The Asbury Jukes in ons land te zien waren, is in 2014 op Bospop. In de jaren daarvoor stonden ze meerdere malen in Paradiso, maar o.a. ook in De Oosterpoort en Paard van Troje.

SOUTHSIDE JOHNNY ASBURY JUKES Soultime

Meer informatie is te vinden op www.southsidejohnny.org.


Ook op Blues Magazine ...