In navolging van het tourtje van Chick Rodgers met The Robbert Fossen Blues Band in juni 2007, zal deze geweldige zangeres in maart 2009 teruggehaald worden uit Chicago naar Nederland. Voor Southside Blues Revue is deze tour een uitstapje naar de Soul en de Gospel. De band zal ter alles aan doen om de, in het nederlandse circuit unieke, combinatie van piano en Hammondorgel optimaal aan te wenden in deze genres.

Ook nu is Robbert Fossen de initiator van deze tour. Hij heeft Chick voor het eerst gezien in 2004 op een verjaardagsfeestje van, Queen of the Blues, Koko Taylor in de club van Buddy Guy. Toen ontstond het idee deze zeer talentvolle, maar buiten Chicago vrij onbekende, zangeres naar Nederland te halen.

Chick, of te wel Melvia Rodgers Williams, is geboren in Memphis. Ze is begonnen in de gospel en later in Chicago ook blues gaan zingen.

Na jaren in de bluesclub scene van Chicago te hebben meegedraaid heeft Chick zich een aantal jaren teruggetrokken en is zich weer gaan richten op de gospel.

De laatste paar jaar heeft ze in een aantal musicals gespeeld in The Black Ensemble Theatre in Chicago. Onder andere vertolkte zij de hoofdrol van Aretha Franklin in een musical over de geschiedenis van de Amerikaanse (soul-) muziek.

In 2008 is de eerste CD van Chick Rodgers, “Essentially Yours” uitgekomen op het nieuwe label van Koko Taylor en diens dochter, Spellbound Records.

Van 13 tot en met 30 maart 2009 zal Chick Rodgers in en rond Nederland touren.

Chick zal worden begeleid door Robbert Fossen & The Southside Blues Revue.
Robbert werkt sinds half 2008 samen met The Southside Blues Revue. Dit is ook de begeleidingsband van Neerlands bluestopper Magic Frankie.

Chick Rodgers featuring Southside Blues Revue & Robbert Fossen Tour – Maart 2009

Vrijdag 13 maart 2009 : Odeon Theater in zwolle
www.odeondespiegel.nl/programma/2076/bluesnight/

Zaterdag 14 maart 2009 : Chasse theater in Breda
http://www.bredavandaag.nl/uitgaan/rockmuziek/internationale-bluesnight-met-chick-rodgers | www.chasse.nl

Vrijdag 20 maart 2009 : Theater Heerlen
www.southernbluesnight.nl

Zaterdag 21 maart 2009 : Schouwburg Agnietenhof in Tiel
www.aneveningwiththeblues.nl

Zaterdag 28 maart 2009 : Schouwburg Cuijck
www.schouwburgcuijk.nl/bluesalive/

Zondag 29 maart 2009 : Koepelkerk in Lierop