SOUTHERN BLUESNIGHT 2013
vrijdag 15 maart 2013
Parkstad Limburg Theater, Heerlen

Info + Tickets: http://www.southernbluesnight.nl

Heritage Blues Orchestra @ North Sea Jazz 2012

HERITAGE BLUES ORCHESTRA (USA) OP SOUTHERN BLUESNIGHT

De Amerikaanse bluesformatie Heritage Blues Orchestra zal op vrijdag 15 maart 2013 een van de headliners zijn tijdens de 17e editie van de Southern Bluesnight in het Parkstad Limburg Theater van Heerlen.

De maar liefst negenkoppige band treedt voor het eerst weer in Nederland op na het glorieuze optreden tijdens Northsea 2012 . De show in Heerlen is het begin van een korte exclusieve tournee van de groep.
Met hun alom bejubelde cd And Still I Rise verraste het orkest de complete bluesscene met een sublieme en integere mix van stijlen uit de historie van de “African- American “legacy. ” Countryblues, worksongs en gospel, de sound van Chicago en de Mississippidelta krijgen een dampende en hartveroverende vertolking.
De bekende bluesman Junior Mack (vocals,guitars, dobro) vormt het hart van de band samen met vader en dochter Bill en Chaney Sims (vocals, guitars).
Junior , al sinds zijn negende actief in de bluescene ; vaak was hij gast bij de Allman Brothers ; hij ziet Duane Allman en Jan Akkerman (!) als zijn grote inspiratiebronnen.
Met Bill en Chaney speelde hij in o.a. Five Blind Boys of Alabama en de Staple Singers ! Kenny “Beedy Eyes “Smith, zoon van Muddy Waters’ drummer Willie Smith drumt. Bill is de mentor van een nieuwe generatie bluesartiesten in New York, schreef filmmuziek voor o.a. American Gangster en Cadillac Records (over de historie van het legendarische Chess label). Vincent Bucher speelt mondharmonica. Het gezelschap wordt aangevuld met een vierkoppige blazerssectie.
Producer is de van eerdere edities van de Southern Bluesnight bekende Matthew Skoller (mondharmonica) die in 2006 met zijn eigen band op het festival stond en in 2005 Keith B. Brown in Heerlen introduceerde.

Het befaamde duo HANS THEESSINK en TERRY EVANS komt ook naar de Bluesnight. Hans maakte al tientallen platen en komt naar Heerlen als duo met vocalist Terry Evans, bekend van zijn eigen werk en als zanger bij Ry Cooder. Na Visions in 2008 verrast het tweetal weer bijzonder aangenaam met het album Delta Time, waarop ook Ry Cooder meespeelt. U kunt rekenen op een set met pure magische rootsblues van twee prachtstemmen en de hartverwarmende technieken op diverse gitaren van Hans. Blues, country, soul, folk, americana van topniveau. De lovende recensies stromen binnen. Het blad Blues & Soul Magazine waardeerde de nieuwe cd van het duo alvast met een 10 ! Revolver’s Lust for Life geeft 4 sterren !

In de jukejoint spelen David Philips; Pignault en Pesque en Hootenanny Jim , een verrassend project van multi-muzikant en performer Ad van Meurs a.k.a. The Watchman. Gruizige swampblues en rock & roll met een hard-folky randje door de Ëasy Riders van de Peel.” Een jam met artiesten van alle podia en gasten sluit het festival af !

Binnenkort volgen meer namen. Een grote naam uit de Chicago- Westside komt eraan en een speciaal geformeerde “supergroup.”

Het festival maakt weer een keuze uit internationale , nationale en regionale bands die spelen in de tradities van de bronnen van de “Southern Blues” uit o.a. Texas, Chicago, Piedmont, Louisiana en Mississippi. Er zijn 3 podia en als extra zijn weer er de markt met o.a een gespecialiseerde cd-stand en de bluesstraat waar “buskers” de oorspronkelijke blues van de straat doen herleven.