15-jarige Filip Schrijver special guest tijdens komende toer

Sonny Hunt heeft een neus voor jonge gitaartalenten. Na eerder jongelingen Rory de Kievit en Leif de Leeuw aan z’n Nederlandse bluesrockband te hebben toegevoegd, presenteert Hunt de komende voorjaarstoer alweer een jong en veelbelovend bluestalent: Filip Schrijver. De 15-jarige Filip zal in ieder geval meespelen als special guest op 5 april tijdens de show van Sonny Hunt en z’n Dirty White Boys in De Kletskop in Asch (bij Culemborg).

Sonny Hunt and The Dirty White Boys

In zijn woonplaats Nashville Tennessee is Sonny Hunt een veel en graag gezien gast in de ontelbare blues- en countryclubs in de stad. Ondanks dat is de 58-jarige gitarist nog altijd de bescheidenheid zelve. Liever blijft hij zelf wat op de achtergrond en geeft hij anderen de ruimte om in de schijnwerpers te staan. Bij voorkeur beidt hij jong gitaartalent een kans in zijn band. Zo liet hij vijf jaar geleden Rory de Kievit als special guest debuteren, zowel op de cd The Nashville Blues Sessions van Sonny Hunt & The Dirty White Boys, alsook tijdens navolgende albumtoer. De destijds pas 17e jarige Rory is inmiddels een veelgevraagd sessiemuzikant, hij speelt onder meer bij Xander du Buisonjé en Rigby. Maar Rory is ook nog altijd van de partij als Sonny weer naar Nederland komt.

Leif
In 2010 kwam de toen 15-jarige Leif de Leeuw de band van Sonny versterken. En sindsdien doet Leif ook steevast mee als Sonny Hunt naar Nederland komt voor een toer met The Dirty White Boys. Leif’s naam en faam in de bluesscene groeit gestaag, niet in de laatste plaats vanwege z’n eigen Leif de Leeuw Band, maar zeker ook vanwege z’n steeds indrukwekkender, bluesy gitaarspel.
Sinds enige tijd heeft Sonny Hunt ook de jonge Filip Schrijver in het vizier. In februari 2011 jamde de destijds net 13-jarige gitarist enkele nummers mee tijdens de show van Sonny Hunt & DWB in Wijk bij Duurstede en sindsdien hebben Filip en de band contact gehouden. Dat heeft geresulteerd in een uitnodiging van Sonny aan Filip om de show in Asch, op vrijdag 5 april, als special guest mee te doen.
Zo kan het gebeuren dat de vijftiger Sonny Hunt, Dick Stam (bas/zang) en Han Neijenhuis (drums), die met z’n drieën de vaste kern van de band vormen, nu worden bijgestaan door maar liefst drie jonkies. Alle drie grote talenten, met ieder hun eigen stijl. Van Sonny zullen ze vanzelfsprekend alle ruimte krijgen om te excelleren.

Sonny Hunt and The Dirty White Boys

Data voorjaarstoer 2013 Sonny Hunt & The Dirty White Boys

29 maart: Bluesroute, Middelburg
30 maart: Extase, Tilburg
1 april: Estrado, Harderwijk
5 april: De Kletskop, Asch
6 april: Jazz & Pop, Andijk
7 april: De Heeren, Heerhugowaard


Ook op Blues Magazine ...