Dat Sonny Hunt uit Nashville, Tennessee een neus heeft voor jong gitaartalent mag inmiddels duidelijk zijn. De inmiddels gerenommeerde gitaristen Leif de Leeuw en Rory de Kievit debuteerden op jonge leeftijd in zijn Nederlandse begeleidingsband The Dirty White Boys. Aanstormend bluestalent Filip Schrijver speelt iedere tour wel een paar keer mee en voor de komende ‘The End of the Summer 2014-tour’ heeft Sonny weer een verrassing in petto: dan is de Italiaanse gitarist Simone Cesarini special guest van Sonny Hunt & The Dirty White Boys! Uiteraard is ook Nederlands bluestopper Leif de Leeuw weer van de partij.

sonny-hunt

Na z’n succesvolle tour van vorig najaar, waarbij de band voor het eerst Luxemburg aandeed, komt Sonny Hunt in september 2014 weer naar Europa voor een korte serie optredens met zijn Nederlandse band The Dirty White Boys.
De nieuwe tour belooft weer veel spektakel. Allereerst natuurlijk door de komst van Simone Cesarini, die met z’n veelzijdigheid en eigen stijl een meer dan interessante aanwinst is voor de band.
Maar bovendien heeft de band een aantal verrassende nieuwe songs op het programma staan, waaronder enkele originals van Sonny zelf. Daarnaast blijven oude krakers als Little Wing en Cause We’ve Ended As Lovers uiteraard onderdeel van de set.

Leif, Simone en Sonny zorgen voor het even spectaculaire als dynamische en gevoelige gitaarwerk, terwijl bassist Dick Stam en drummer Han Neijenhuis als vanouds de onverwoestbaar doorgroovende ritmesectie vormen.
Sonny kijkt vooruit naar de nieuwe shows. “Het is voor m’n gevoel alweer veel te lang geleden dat ik in Europa heb gespeeld met The Dirty White Boys. Hoogste tijd dat we weer op pad gaan. Mooi ook dat we met Simone weer zo’n geweldige, jonge gitarist erbij hebben.
Ik heb er heel veel zin in!”

The End Of The Summer 2014-tour

4 september 2014: KulturRampe – Krefeld (G)

5 september 2014: Cafe Gonzo – Tegelen

6 september 2014: Qbus – Leiden

12 september 2014: De Boerderij – Zoetermeer (support King of the World)

13 september 2014: Still got the Blues festival, Zaal

14 september 2014: De Heeren – Heerhugowaard