Update n.a.v. overlijden Solomon Burke – 10 oktober 2010:

De Dijk heeft besloten dinsdag 12 oktober toch een optreden te verzorgen in Paradiso in Amsterdam. De band zou in de poptempel een concert geven met Solomon Burke, met wie ze onlangs samen het album Hold On Tight opnamen.
De soullegende overleed zondagochtend 10 oktober op Schiphol, op 70-jarige leeftijd. “Geen show bestaat niet in de ideeënwereld van Solomon Burke”, laten Paradiso en De Dijk op hun website weten. “Daarom krijgt het Paradiso-concert een andere invulling.” In overleg met de familie Burke, De Dijk en in de geest van de soullegende wordt een aangepast concert gegeven. “Dit aangepaste concert van De Dijk dient gezien te worden als een celebration, een zogenaamde homecoming.”

———-

Op dinsdag 12 oktober a.s. geeft de legendarische ‘King of Rock & Soul’ Solomon Burke samen met De Dijk een concert in Paradiso. De voorverkoop voor dit éénmalige optreden gaat van start op zaterdag 11 september om 10 uur.

Aanleiding voor dit gezamenlijke concert is de release van het album ‘Hold On Tight’ op 1 oktober. Op ‘Hold On Tight’ vertolkt Solomon Burke samen met De Dijk een uitgelezen selectie van in het Engels vertaalde ‘De Dijk-klassiekers’, plus de gloednieuwe song ‘Text Me’. Voorafgaand aan het album wordt op 14 september a.s. de single ‘What a Woman’ worden uitgebracht.

Solomon Burke De Dijk

Solomon Burke & De Dijk

Datum: dinsdag 12 oktober 2010

Voorverkoop: vanaf zaterdag 11 september

Aanvang: 20:30 uur
Zaal open: 19:00 uur

Entree: 32,50 euro excl. lidmaatschap

www.paradiso.nl


Ook op Blues Magazine ...