Slow Blow Fuse
12 juni 2010
Café Willem Slok, Utrecht

SLOW BLOW FUSE ROCKT DE AVOND MOEDIG AAN ELKAAR…

Door Imco Ceelen

Het was zaterdag een schitterende dag in het centrum van Utrecht. Veel mensen bevonden zich op een zonnig  terrasje in hooggeëerd gezelschap van een alcoholische versnapering of zaten aan de televisie gekluisterd vanwege de wedstrijd Engeland tegen USA.

Slow Blow Fuse

Voor Slow Blow Fuse dus een fikse klus om, stipt om 21:00 uur, de aftrap te verzorgen in ons geliefd cafeetje, de Willem Slok.

De vijfde editie van het VreedenBlues-programma maakte, voor het eerst in het seizoen, qua animo dan ook een moeizame start door. Gelukkig was daar niets van te merken in het enthousiasme van deze bossche band. Doorgewinterde bluesman Big Bo, mondharmonicavirtuoos Ruurd van der Vegt, stuwende bassist Peter Zerner en de altijd vrolijke Paul Delforterie achter het het drumstel, gaven ons vol overgave een stevig stukje bluesrock om op te knabbelen.

Er werdt wel een nieuw record neergezet aan de bovenkant van het geluidsniveau in deze kroeg maar met deuren en ramen gesloten was het gelukkig net te doen zonder de buurt van de leg te krijgen.

In de loop van de avond kruipen de voetballiefhebbers en de terrashangers er toch nog knus bij en kijgt de band eindelijk de aandacht dat ze verdient. Op het menu staan een hoop nummers van hun, inmiddels al uit 2005 stammende, cd “Let me in” waarmee ze aantonen, best een eigen sound te hebben maar toch nog eerlijk in de blues te zijn verankerd. Een slowblues als “the Bottle” klinkt zoals een slowblues moet klinken en de uptempo, frivole liveknaller “the Harpman” krijgt de knuistjes toch weer aan het klappen. Zeker bij het laatstgenoemde nummer blaast Ruurd van der Vegt zijn mississippi saxophone tot een nieuw hoogtepunt.

Ook Bo Brocken (Big Bo) speelt, ondanks het feit dat hij na wat gerommel aan de potmeters, zijn versterker naar een wat subtieler volume moet draaien, de boel vol passie aan elkaar. Ik ben eigenlijk al wat jaartjes niets anders van hem gewend maar het kan me toch ierdere keer weer opnieuw bekoren.

Ook Peter en Paul laten zien dat ze, in een kleine kroeg met een wat lager volume, een aanstekelijke basis neer kunnen leggen.

Het was opnieuw een aangenaam  feestje in “Slok”. Zelfs mede-organisator Gerrit Harmsen heeft zijn authentieke portie “Boogie” gekregen en kon zijn voetjes wederom niet in bedwang houden. (Ja Gerrit het blijft een verslaving he…).

Slow Blow Fuse

Ik wil langs deze weg alle vaste bezoekers maar ook de nieuwe gezichten van de avond hartelijk bedanken voor alle aandacht en genot. Ik heb zelfs kennis mogen maken met de heren van Blues in Wijk. Gezellig om geheel in de traditie van VreedenBlues achteraf nog even akoestisch met jullie te hebben kunnen doorzakken. Ik zou zeggen, de volgende keer zijn jullie weer van harte welkom, mits er weer een harmonica in de binnenzak gestoken zit….

De 6de VreedenBlues-avond zal plaats vinden op  zaterdag 3 juli. Voolopig zal dat de laatste keer zijn voor een zomerstopje, met op de kaart: Bas de Haan. Om ons te wapenen tegen de periodieke bluesonthouding zal er tevens op vrijdag  2 juli een extra optreden van J.B.’s Bluescrew ingelast gaan worden.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.