Let’s Be There Together (feat. Coal Harbour) is de tweede single van de nieuwe Dawn Brothers EP ‘Next Of Kin‘ die speciaal voor Record Store Day (13 april) werd opgenomen.

Tussen 1989 en 1994 werd er in Nederland een tiental kinderen op de verkeerde tijd en plek geboren: ruim 40 jaar te laat en zo’n 7000 kilometer te ver naar het oosten. Immuun voor de nukken, grillen en trends van hun eigen tijd -maar gewapend met een buitengewone hoeveelheid talent, visie en bovenal soul- groeiden deze misfits uit tot relatief volwassen wezens die als muzikale magneten tot elkaar werden aangetrokken. Vier van hen vormden de Dawn Brothers, drie van hen vormden DeWolff, een van hen is Tim Knol en samen met andere Nederlandse ‘Swampers’ zoals Stefan Wolfs, David Gram en Merel Sophie infecteerden zij -solo of in groepsverband- langzaam maar zeker het hele land met hun eigen Nederlandse Americana virus.

Wat al deze artiesten gemeen hebben is de onweerstaanbare drang om tijdloze muziek -ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots, gemaakt door mensenhanden, wars van trends en landsgrenzen- te maken. Wat zij vanaf nu gemeen hebben: één band. Next Of Kin is een bundeling van de muzikale superkrachten van al deze muzikale superhelden. Wat nou verkeerde tijd en plek? Dit is precies wat de wereld nu nodig heeft.

‘Next Of Kin’ verschijnt op 13 april als Record Store Day special in de winkel.

(by Ruth Nije Bijvank)


Ook op Blues Magazine ...