Select Captain, aka singer-songwriter en gitarist Kristian Gaarskjær komt uit Copenhagen. Select Captain heeft inmiddels twee spraakmakende albums en een EP op zijn naam staan. Op The Fear And The Lights (2014) en Strings & Feathers (2016) horen je Select Captain subtiel akoestisch en soms gecontroleerd roots rockend uit de bocht vliegen. Buitengewoon fijn om ook in de Benelux muzikaal kennis te maken met Select Captain. Dat gaan we dan ook doen via zijn onlangs verschenen CD Off To Save The World.

De enorme groei die Select Captain in korte tijd heeft doorgemaakt is werkelijk overweldigend. De fluitende Bard rolt, met het stampende Straight No Chaser, een lekker in het gehoor liggende pop deuntje, de loper voor u uit. Het liedje Coming Home heeft iets waar ze bij Stockfish Records goed in zijn. Het piano gedreven If I Should Go is een graag gehoord nummer op Spotify. Al meer dan 1 ½ miljoen mensen hebben hun oor al te luister gelegd. Deze voortreffelijk zingende bariton komt tekstueel helder over, luister maar eens naar Miles Apart. De loepzuivere vocale bijdragen komt overigens van Eurovisiesongfestival 2012 deelneemster Soluna Samay.

Hoewel Select Captain ervoor koos om zijn liedjes dit keer in een songwriter collectief te schrijven, weet ik zeker dat ‘Off To Save The World’ het verdient om ook in de Benelux gehoord te worden.