Simon McBride

Gitaarhelden zijn er in overvloed, maar in de bluesrock is het niet makkelijk om boven het maaiveld uit te steken.

Gitarist/zanger Simon McBride slaagt daar echter wél in. Met zijn onovertroffen en unieke techniek en sound kan hij worden gekenmerkt als één van de meest unieke en getalenteerde bluesrockgitaristen/zangers van deze tijd. Vaak vergeleken met Gary Moore en Joe Bonamassa, maar zónder zich te vergrijpen aan het kopiëren van deze gelijkgestemden.

McBride’s talent werd al op zijn 15e erkend toen hij werd geprezen met Guitarist Magazine’s ‘Young Guitarist Of The Year’ award. Sindsdien heeft zijn carriëre enkel opwaartse ontwikkelingen gekend. Hij werd veelvuldig gevraagd om zijn kunsten te tonen tijdens projecten van grote artiesten. Gitaarbouwer Paul Reed Smith bracht een McBride model op de markt en niet alleen het Britse maar ook het Europese vaste land maakte gestaag kennis met deze Ierse bluesrocker.

In 2012 zag zijn live album ‘Nine Lives’ het licht en onlangs verscheen ook zijn nieuwe studio plaat ‘Crossing The Line’. Beide albums ontvangen lovende kritieken in de media:

“McBride creeert een unieke eigen variant op de Britse rock sinds de jaren 70 en potige Gary Moore- en Joe Bonamassa-achtige blues. Hij rockt EN is smaakvol: kun je het je voorstellen?!” (Gitarist, oktober 2012)

“Mede dankzij het uitstekende repertoire heeft de 33-jarige Noord-Ier hiermee zijn beste album tot nu toe afgeleverd.” (Lust For Life, oktober 2012)

“McBride is gewoon de Britse Bonamassa.” (Aardschok, oktober 2012)

“Een van de beste bluesrockgitaristen ter wereld die wederom een killer van een album heeft gemaakt.” (Live XS, oktober 2012)

“Wederom dezelfde ingrediënten. Sterke song, krachtige stem, prachtig gitaarspel. Sterke cd die de moeite waard is om aan te schaffen.” (Bluesmagazine, 17 september 2012)

“Een topper in het genre die op plaat niet vervalt in het gevreesde gitaar beulenwerk van de meeste bluesrockers. Ik denk dat Ierland een waardige opvolger heeft voor de betreurde Rory Gallagher.” (Rootstime, oktober 2012)

Simon McBride behoort tot de top, en dat zal hij laten horen tussen 28 maart en 2 april 2013 op de diverse podia:
29 mrt Dordrecht – DJS
30 mrt Eindhoven – The Rambler
31 mrt Drachten – Iduna
01 apr Hoogland – De Noot
02 apr Leiden – Qbus

Artiest website: www.simonmcbride.net

Simon McBride

Lees ook :