“Rich Man Falling” is het debuut van de uit Belfast afkomstige Simon McBride en zal op 13 oktober a.s. verschijnen op het onvolprezen Nugene Records (o.a. Ian Siegal, Matt Schofield, Denny Ilett).

Volgens Guitarist Magazine (UK) “The next Rory Gallagher / Gary Moore to come out of Ireland” en men zou het wel eens bij het rechte eind kunnen hebben. Young Mr. McBride is een bijzonder getalenteerd gitarist en beschikt daarnaast ook nog eens over een erg prettig stemgeluid.

De fans van Joe Bonamassa waren in elk geval behoorlijk onder de indruk bij de recentelijk gegeven Ierse concerten waar Simon de support was van Joe.

McBride heeft inmiddels al meegewerkt aan diverse filmsoundtracks en muziek geschreven voor documentaires, die bijvoorbeeld op Discovery Channel werden uitgezonden.

Gelouterd in diverse bands, is het nu tijd om onder eigen naam aan de weg te gaan timmeren. Een naam om in de gaten te houden!

Artiest: Simon McBride
Titel: Rich Man Falling
Formaat: CD
Label: Nugene Records
Release datum: oktober 2008

Tracks:
01. Down To The River
02. Standing Still
03. Fat Pockets
04. So Much Love
05. Pushing It Out
06. Rich Man Falling
07. Devil Woman
08. Be My Friend
09. Change
10. Tell Me Why
11. You Got A Problem
12. DC
13. Power Of Soul

(review door frank van engelen)
Een paar dagen geleden werd ik verrast met een heel aardig schijfje van een nieuwe blues-rock gitarist aan het firmament, waarvan we weleens heel veel goeds kunnen gaan verwachten in de toekomst. Deze Ier, laat zien wat voor legendarische helden ons ontvallen zijn, en vooral ook de stijl die toen boekdelen sprak. Mensen als Rory Gallagher, gary Moore, Jimi hendrix doeken op, bij het beluisteren van de tracks op deze nieuwe schijf van Simon Mc Bride.
De man heeft een prima, wat rauwachtige stem, en laat zien dat hij op de gitaar meer dan de weg weet, en ook prima nummers in elkaar kan breien. Lekkere Bluesrock, maar meer dan allen dat, want onze vriend neemt ook regelmatig het gas een heel eind terug, en dat resulteert in bloedmooie nummers. De begeleiding van Paul Hamilton -drums en ook Garret Hughes zorgen ervoor dat dit album strak en powerfull klinkt naar mijn idee, en zeker een welkome afwisseling mag worden genoemd, want buiten de genoemde namen heeft deze meneer weldegelijk een eigen stijl, en laten we wel wezen, dat juigen we altijd wel toe toch? Laat je verassen door dit nieuwe gitaarwonder!! Het album is uitgebracht bij Nugenerecords. Oja, Hendrix zijn ”Power of love” mag er wezen hoor!

Simon McBride - Rich Man Falling (CD)

Website Simon Mc. Bride : www.simonmcbride.net


Ook op Blues Magazine ...