Artiest: Shiner Twins
Titel: Southern Belles
Formaat: CD
Label: SUBURBAN
Release datum: oktober 2008

Shiner Twins - Southern Belles (CD)

Moge wij toch even trots wezen op onze vaderlandse producten dacht ik toch zomaar even na het beluisteren van de tweede schijf van deze jongens. ”All in store”, ook door mij al de hemel in geprezen was al een verukking, en deze nieuwe schijf laat het helemaal zien. Deze boys kunnen zich gewoon meten met het allerbeste uit America, wat roots-muziek betreft and beyond.

Wat Shiner Twins neerzetten is werkelijk ongekend qua vakmanschap en variatie. De opener ”guide me lord” hoort zich aan als een ware missisippi hymn die werkelijk zijn weerga niet kent, met prachtige samenzang, en slide gitaarmomenten.
Track 2, zet meteen het roer om, met een beetje Little Feat erin, dus een klein beetje funky. Dan track 3 ”best days in your life” een pracht ballade, waar wat mij betreft de jongens wonderen verrichten, met weer die donkere slide-guitar, van een onweerstaanbare Richard van Bergen. “better believe”, weer zo’n aanstekelijk rifje in het nummer en ook een track die lang blijft hangen, juist door zijn eenvoud. Variatie staat hoog in het vaandel op deze schijf, want de volgende track is onvervalste roots-rock dus, dus stoelen aan de kant.
“so many tears” weer zo’n mooie ballade met een onwijs mooie stem, en ook de invulling is erg sfeervol, maar ook weer dat rauwe randje, wat trouwens door de hele cd heen sijpelt.
Ellende alom in “love is my religion” pure zang blues dus, en dat geld ook voor ”take you all the way”. Dan roots-rock ala Stevy in “nothing in the world” en de afsluiter waan je gewoon in New Orleans, heerlijk met die tuba erin.

Ja de mannen:

Jack Hustinx-vocals- ac. Guitar-elect. Guitar
Nicky Hustinx- drums-percussion
Dick wagensveld- bass-double bass-tuba
Richard van Bergen- vocals-guitars all kinds mandolin
En speciale gasten: Roel Spanjers-hammond b3- accordion-piano en Gait klein Kromhof- harmonica

zorgen voor een adembenemend muzikaal staaltje wat ongetwijfeld als een van de topproducten mag worden bestempeld, en terwijl ik dat gezegd heb draai ik gewoon “guide me lord” nog een paar keren, wat een beauty en zo donker getint- rillen gewoon. Uitgebracht bij suburban – warm aanbevolen!
(frank van engelen)

Tracks:
01. guide me lord
02. chance for romance
03. best days in your life
04. better believe
05. ain’t nobody
06. so many tears
07. waiting for a train
08. (interlude) love is my religion
09. every little once in a while
10. take you all the way
11. love can’t be undone
12. nothing in this world
13. be ready


( YouTube link: http://www.youtube.com/watch?v=6s3VmPsnEZ8 )

Website Shiner Twins : www.shinertwins.com


Ook op Blues Magazine ...