Shiner Twins

De nieuwe (derde) Shiner Twins CD begint al aardig vorm te krijgen; een waardige opvolger van de vorige twee succesvolle albums, en weer een stap vooruit naar een nóg volwassener en eigenwijzer bandgeluid. Er is door de band heel bewust gekozen voor nog meer “diepte” in de songs op zich, het gebruik van verschillende stijl-elementen binnen de songs, en een wat minder fragmentarisch geheel dan voorheen, onder andere geïnspireerd door wat bijvoorbeeld The Band ook altijd zo hoog in het vaandel had staan.
Songwriters Richard van Bergen en Jack Hustinx zijn ditmaal wat meer met “songs” en wat minder met “grooves” op de proppen gekomen, waardoor de nieuwe CD een meer song-gericht album zal worden dan zijn beide voorgangers. Uiteraard mét de kenmerkende fraaie harmonies en spannend in elkaar vloeiende gitaarlijnen van de heren, en de bekende stuwende ritmes van bassist Dick Wagensveld en drummer Jody van Ooijen. Verder werken er ook weer verschillende gasten mee.
De toepasselijke titel van de plaat wordt “Four Souls – One Heart”, de release staat voorlopig gepland voor eind Mei. De officiële CD-presentatie zal plaatsvinden op zondag 29 Mei 2011, traditiegetrouw in Café Wilhelmina in Eindhoven.
Na de release van het album zal de band ook weer veelvuldig op de Nederlandse podia te zien zijn. Meer nieuws hierover binnenkort …

Onlangs verscheen in Zweden de verzamel-CD “I Like It Better Here; More Music From Home” met daarop o.a. een nieuwe Shiner Twins versie van “Find Your Way Home” (zie recensie BluesMagazine), het door Jack Hustinx samen met Malford Milligan geschreven nummer wat de openingstrack was van de CD “Sweet Cherry Soul” die de Shiner Twins in 2002 samen met Malford Milligan gemaakt hebben. Er zijn inmiddels door heel Europa al aardig wat recensies verschenen waarin dit nummer als één van de beste tracks van de verzamel-CD genoemd wordt, en ook aan airplay ontbreekt het niet. Je kunt deze nieuwe versie van “Find Your Way Home” online beluisteren op Spotify en downloaden via bekende sites als iTunes en Amazon.

Tot slot … geachte dames en heren boekers: de Shiner Twins zijn nú tegen aantrekkelijke voorwaarden te boeken ter ondersteuning en promotie van de nieuwe CD. Neem hierover s.v.p. contact met ons op via info@shinertwins.com

Website artiest : www.shinertwins.com


Ook op Blues Magazine ...