serena pryne

Serena Pryne
Met een stem die zich kan meten met de rauwheid van Janis Joplin, liedjes met dezelfde toegankelijkheid als die van Melissa Etheridge, de muzikaliteit en oprechtheid van Bonnie Raitt en de podiumpersoonlijkheid van Beth Hart, is Serena Pryne een welkome aanvulling in het rijtje vrouwen met ballen. Samen met haar Mandevilles – vernoemd naar een met de hand aangedreven muziekdoos – maakt Serena een aanstekelijke mix van pop, rock en blues. Dit voorjaar verschijnt het debuutalbum Goodnight Golden Sun vol pakkende poprocksongs met een scheutje blues.

Serena Pryne heeft iets met Nederland. Niet alleen zit ze op een Nederlands label en heeft ze een Nederlands management (producer Oscar Holleman & boeker Rob Trommelen), de 30-jarige blonde zangeres heeft zelfs Nederlands bloed door haar aderen stromen. “Mijn opa en oma zijn in de jaren veertig naar Canada geëmigreerd. Eigenlijk heetten ze Pruijn, maar ze veranderden dat in Pruyn. Ik heb daar weer Pryne van gemaakt, omdat dat lekkerder bekt.
Ik heb zelfs nog familie wonen in Purmerend!”

Goodnight Golden Sun
De release van Goodnight Golden Sun staat gepland voor 16 april via Background Productions (distributie Rough Trade), voorafgegaan door de eerste single ‘Heaven on the Highway’. Bekijk hier de clip:

Tourdata
Live komt Serena pas echt tot haar recht; met haar rauwe stem, grenzeloze energie en oprechtheid weet ze het publiek compleet in te pakken. Ze sleept iedereen mee in haar met whisky, zweet en tranen doordrenkte emoties. Zien is geloven! Dus kom binnenkort naar een van haar shows!

Tourdata Maart 2012:
1 maart – 013, Tilburg
2 maart – De Pul, Uden
3 maart – De Boerderij, Zoetermeer (support Walter Trout)
4 maart – Bosuil, Weert

Serena Pryne


Ook op Blues Magazine ...