QBUS (2)

Deze maand is er op Bluesgebied van alles in het Leidse QBUS te beleven: hoogtepunten 3 exclusieve shows voor Nederland van het Amerikaanse Bluesfenomeen Tommy Castro & the Painkillers, de Poolse bluesdiva Magda Piskorczyk + Band en Patricia Vonne & + Band (usa)

Dinsdag 16 September
TOMMY CASTRO & THE PAINKILLERS (usa)
Tommy Castro speelt al jaren in het ‘circuit’ met zijn bands een grote diversiteit aan high-energy blues. Vaak is Tommy te gast op de jaarlijkse bomvolle uitverkochte bluescruises in het Caribische gebied waar vele sterren altijd acte de presence geven. In de States heeft hij al de nodige awards en nominaties achter zijn kiezen (o.a. Band of the Year, BB King Entertainer of the Year 2011, Contemporary Blues Artist of the Year ook in 2011). In zijn muziek weerklinkt een eerbetoon aan alle grote leermeesters van de blues (BB King, Muddy Waters, Howlin Wolf). Door grote namen uit het blues en popcircuit bijgestaan zoals o.a. Elvis Costello en Buddy bezit Tommy Castro inmiddels een legendarische live reputatie.

Tommy Castro & The Painkillers

Dinsdag 23 September
PATRICIA VONNE & BAND (usa)
Patricia Rodriguez is een Amerikaanse zangeres ,model en actrice uit San Antonio, Texas die in de muziekwereld veel beter gekend is onder haar artiestennaam Patricia Vonne. Haar muzikale carrière begon met een titelloze soloplaat in 2003, gevolgd door nog drie andere albums. Voor de financiering van de opnamen voor haar laatste album moest Patricia Vonne in deze economisch moeilijke tijden ook een beroep doen op het fondsenwervingforum ‘Kickstarter” Bijgestaan door enkele grootheden uit de Texaanse muziekwereld is het resultaat een spetterende mix van rock, flamenco, blues & ballads. De instrumentale afsluiter “Mexicali de Chispa” schreef Patricia Vonne samen met haar oudere broer, de spaghettifilmregisseur Robert Rodriguez die films als “El Mariachi”, “Sin City” en “Desperado” op zijn conto heeft staan. Blues, Rock, Castagnetten, Mariachi en meer .

Mariachi girl

Vrijdag 26 September
MAGDA PISKORCZYK & BAND
In Polen een grootheid, in Nederland nog onbekend toont de muziek van Magda Piskorczyk ( (spreek uit als Peas-Kor-Chick) de sporen van een ruime platenkast. Deze Poolse gitariste, bassiste en zangeres bezingt niet alleen ‘The Blues’ maar brengt op volkomen ‘eigen’ wijze een hommage aan verschillende soorten muziek met Afrikaanse Roots die een effect hebben gehad op haar muzikale ideeën. De invloeden van gospel, blues, soul, funk, jazz en West-Afrikaanse ritmes en melodieën zijn altijd aanwezig. . Magda zingt niet alleen in het Engels maar evenzo in het Pools . De Poolse smeerde de stem in het plaatselijke kerkkoor en startte in 2003 in de fameuze Bluesflowers haar zang en gitaar carrière , door een finaleplaats op de International Blues Challenge in Memphis steeg haar ster naar grote oostblokhoogten. Vol verwachting wordt uitgekeken naar haar Nederlands debuut.

Magda

*** WIN TICKETS *** voor het optreden van Magda Piskorczyk

QBUS – Uiterste Gracht 142 – LEIDEN – Entree: 10 – Aanvang: 21.00 uur
voor reserveren/info: www.muziekhuis.nl