Walter Trout // Photo Credit Greg Watermann

Walter Trout // Photo Credit Greg Watermann

SENA EUROPEAN GUITAR AWARD VOOR BLUESGITARIST WALTER TROUT

De Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout is de winnaar van de Sena European Guitar Award 2015. De man uit Los Angeles krijgt op vrijdag 27 november de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Club Ziggo in Amsterdam uitgereikt. Trout is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Slash die vorig jaar de award ontving.

Jan Akkerman, Leendert Haaksma en Navarone’s frontman Merijn van Haren bij SENA European Guitar Award

SEANA European Guitar Award Jan Akkerman, Leendert Haaksma, Merijn van Haren, Julian Sas, Tom Renet (winnaar de de SENA Young Talent Award) en Guy Smeets zullen vrijdag 27 november optreden tijdens de uitreiking van de SENA European Guitar Award.
De Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout krijgt de prijs en zal deze hoogstpersoonlijk in ontvangst komen nemen. De award-uitreiking vindt plaats in Club Ziggo in Amsterdam.

Dit bijzondere rijtje artiesten zal in een speciale setting begeleid worden door de huisband van Leendert Haaksma (gitaar), Michel van Schie (bas), Ronald Kool (toetsen) en Hans Eijkenaar (drums).
Nadat Walter Trout zijn prijs in ontvangst heeft genomen zal hij ook met zijn eigen band ook een optreden verzorgen.

De SENA European Guitar Award is de nieuwe naam voor de prijs die al sinds 2006 bestaat. Toen werd de award uitgereikt als de Eddy Christiani Award.
Voormalige winnaars zijn Slash (Guns ’n Roses), Brian May (Queen), Steve Lukather (Toto), Jan Akkerman, Adje Vandenberg, George Kooymans, Dany Lademacher en Leendert Haaksma.
Voor dit evenement zijn beperkt kaarten te koop, te bestellen via www.sega-award.com


Ook op Blues Magazine ...