Na een succesvol optreden op Lowlands 2011, is de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve ook te zien tijdens een aantal shows in ons land dit najaar. Zo staat hij 14 november in Tivoli, 16 november in de Effenaar, 18 november in Metropool, 20 november in Paradiso en 22 november in Het Paard van Troje. Bovendien is hij vanavond te gast bij DWDD. (zie hier de uitzending dd 14.09.11)

Hij werd geboren als Steven Gene Wold in 1941 te Oakland. Nu, 70 jaar later, is hij een van de meest opmerkelijke bluesartiesten van die absoluut in het rijtje grootheden mag worden gezet. Men noemt hem Seasick Steve.

Eind 2006 wordt Steve, die al jarenlang een zwerversbestaan leidt en als muzikant nog geen bekendheid geniet, uitgenodigd bij de eindejaarsshow van Jools Holland in het kader van zijn debuutplaat. Het optreden betekent zijn doorbraak. Vanaf dat moment trekt hij de gemiddelde leeftijd op de grootste festivals in de States en Europa omhoog. Zo staat hij op de hoofdpodia van o.a. Pukkelpop en Rock Werchter, en leverde hij het hoogst gewaardeerde optreden van het afgelopen lowlandsfestival. Mei dit jaar lanceerde Steve zijn album ‘You Can’t Teach An Old Dog New Tricks’.

Zijn karakteristieke en sympathieke persoonlijkheid, rauwe stemgeluid en grenzeloze muzikaliteit en inventiviteit maken van Seasick Steve een van de grootste bluesiconen van dit moment. Zijn optredens zijn briljante wildemansritten waarin met minimale middelen overrompelende performances en improvisaties neergezet worden. Behalve Steve zelf spelen zijn eigengebouwde instrumenten, de Mississippi Drum Machine, Three-String Trance Wonder en One-Stringed Diddley Bow een hoofdrol in deze muzikale avonturen.

I might not be perfect but I’m me to the bone / I don’t need to change my style / Been this way for a long long while / There ain’t nothing that I got to fix / You can’t teach an old dog new tricks.”

Seasick Steve

14 Sept. was Steve Seasick te gast bij DWDD en in november dit jaar zal de blues held vijf poppodia in Nederland aan doen.
> Uitzending De Wereld Draait Door (dd 14.09.11)

Clubtour Seasick Steve

MA. 14 NOV 2011 – Tivoli, Utrecht
www.tivoli.nl

WO. 16 NOV 2011 – Effenaar, Eindhoven
www.effenaar.nl

VR. 18 NOV 2011 – Metropool, Hengelo
Voorverkoop gestart via www.metropool.nl

ZO. 20 NOV 2011 – Paradiso, Amsterdam
www.paradiso.nl

DI. 22 NOV 2011 – Paard van Troje, Den Haag
Voorverkoop gestart via www.paard.nl; er is een beperkt aantal Early bird tickets beschikbaar (5 euro korting).

Website artiest: www.seasicksteve.com