Seasick Steve – “Songs For Elizabeth”

Artiest: Seasick Steve
Label: Atlantic
Format: CD
Datum release: februari 2010

o.a. te bestellen bij Cosmox.nl , altijd alles gratis bezorgd

Na het succes van “Man from another time” heeft Seasick Steve een 7 track limited edition mini-album met een collectie liefdesliedjes als Valentine-kado voor zijn vrouw Elisabeth gemaakt.

Het idee ontsproten aan het brein van Steve zelf is als bedoeling het ook te kopen voor je lief, de CD hoes is zelfs uitgevoerd als kaart met nog een stukje ruimte om iets aardigs voor de ontvanger te schrijven.

Steve zelf schreef voor zijn dame:

“Real bad luck
That’s the cards in my hand
The only ace I’ve ever drawn
Is when you let me be Your lovin’ man”

Mijn lief stuurde mij (gelukkig) een mooie fles whisky en bij het inschenken van het eerste glas heb ik de “Songs For Elisabeth” eens beluisterd maar kwam tot de conclusie dat dit een heel andere Seasick Steve is dan die ik ken van zijn stevige act met de Diddly Bo, zijn van raggestein blues-slidegitaar met slechts een paar snaren.

Zeven bluessongs van goede kwaliteit kwamen voorbij maar het had bij wijze van spreken iedereen kunnen zijn wat uitvoering betreft want ik hoorde een haast zoetgevooisde zangstem met begeleiding van meestal een lo-fi of resonatorgitaar die misschien wel Elisabeth heeft kunnen paaien maar mij helaas niet…

Ik wacht wel weer totdat ie hem van jetje zal geven op zijn komende album!
(Tom Moerenhout)

Tracks:
1. 8 Ball
2. Walkin Man
3. My Donny
4. Dr Jekyll & Mr Hyde
5. Just Like A King
6. My Home (Blue Eyes)
7. Ready For Love

Website Seasick Steve : www.seasicksteve.com | www.myspace.com/seasicksteve


Ook op Blues Magazine ...