Seasick Steve op festival Once In A Blue Moon in Amsterdamse Bos

Kaartverkoop festival voor roots en americana start 2 maart

De Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve speelt zaterdag 25 augustus op Once In A Blue Moon. Het nieuwe festival in het Amsterdamse Bos richt zich op americana, country, folk, blues en rootsrock. Eerder werden The Mavericks, Sam Outlaw, Hiss Golden Messenger, Tim Knol, Bombino, CC Smugglers, Steve Smyth en Lee Bains III & The Glory Fires aangekondigd. In totaal treden er 20 acts op, verdeeld over drie podia in de natuurrijke omgeving van het Amsterdamse Bos. De kaartverkoop voor Once In A Blue Moon start op 2 maart om 10.00 u en loopt via Ticketmaster.

Seasick Steve // Photography (C) Marco van Rooijen

Seasick Steve is beslist geen onbekende voor Nederland. Hij speelde eerder zijn rauwe en energieke blues op grote landelijke festivals als Pinkpop, North Sea Jazz en Lowlands. Zijn doorbraak beleefde hij na een optreden in het TV-programma Jool’s Holland op de BBC in 2006. Sindsdien toert hij onafgebroken de wereld over, momenteel samen met zijn drummer Dan Magnusson, om uitverkochte shows te geven. Met zijn laatste album ‘Keepin’ The Horse Between Me And The Ground’ (uit 2016) behaalde hij voor de vijfde keer op een rij een album top 10 notering in het Verenigd Koninkrijk.

ONCE IN A BLUE MOON FESTIVAL

Over Once In A Blue Moon (OIABM)

Once In A Blue Moon Festival
zaterdag 25 augustus 2018
Amsterdamse Bos, Amsterdam/Amstelveen

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Tot die eerste categorie behoren The Mavericks, die met hun mix van country, latin en rockabilly in de nineties grote successen boekten en al jaren een vaste waarde vormen. Jongere acts als Sam Outlaw en Hiss Golden Messenger ontwikkelen zich gestaag richting een dergelijke status met hun verfrissende interpretaties van oorspronkelijke genres; Sam Outlaw met classic country en honky tonk, Hiss Golden Messenger met alt-country en indiefolk.

Die onderverdeling is ook terug te zien in de huidige publieke belangstelling voor deze muziekstroming: de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, wordt aangevuld met een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt. Tim Knol kan dat beamen: “Vroeger, toen ik met mijn vader naar rootsfestival Blue Highways in Utrecht ging, was ik altijd de jongste. Nu zie ik bij americana-concerten meer jongeren om me heen. OIABM spreekt een breed publiek aan, en zeker ook de nieuwe generatie.”

Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie ook inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen zal kunnen bekoren.

Website: www.onceinabluemoonfestival.nl