Seasick Steve

SEASICK STEVE naar Metropool Hengelo

Amerikaanse Bluesheld was absolute hoogtepunt Lowlands

Hengelo – Op vrijdag 18 november as komt Bluesheld Seasick Steve naar Metropool in Hengelo. Seasick Steve werd unaniem verkozen als HET hoogtepunten van Lowlands dit jaar. Website 3voor12 gaf het optreden een dikke 9 (!) en bejubelde de show van de bebaarde Amerikaanse Bluesheld. http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/45030521

Een optreden bij Jools Holland (BBC) betekende de doorbraak naar een groot publiek voor de zeventigjarige (!) Seasick Steve, die bekend staat om zijn veelal zelfgemaakte gitaren die hij met slide bespeelt. Vanaf het eerste nummer wordt de bluesman met luid gejuich ontvangen. Steve, veelal zittend op zijn stoel, is getooid met een ZZ Top-achtige baard en grijpt tijdens de set regelmatig naar de fles whiskey die naast hem staat. Hij wordt begeleid door drummer Dan Magnusson, die uiterlijke overeenkomsten vertoont met The Dude uitThe Big Lebowski en zijn drumstel bijna aan gort mept tijdens het concert.

De enorme hoeveelheid rauwe energie die vrijkomt bij dit concert is verpletterend en valt eigenlijk nauwelijks te rijmen met de verschijning van de twee krasse knarren op het podium. Het is blues, beïnvloed door rock, maar dan wel met enorme ballen.

Seasick Steve bouwde al een geduchte cult status op de laatste jaren in Nederland, maar Lowlands is zijn nationale doorbraak. Dit beloofd Het concert van het jaar te worden aldus de persvoorlichter van Metropool.

Check hier zijn show op Lowlands:
http://3voor12.vpro.nl/tv/video/41128679/45030714/seasick+steve+live+op+lowlands+2011/#/41128679/45030714/46

SEASICK STEVE
VRIJDAG 18 november 2011
Jupiler Stage – Metropool Hengelo

www.metropool.nl

Entree; 20 euro vvk
Deur 22,50 euro

VOORVERKOOP START VANMIDDAG, 14 september, OM 15.00 uur via www.metropool.nl

Website Seasick Steve : http://www.seasicksteve.com/

Lees ook :