Scott McKeon - Trouble (CD)

Scott McKeon
Trouble
CD | label: Provogue Records | release datum: maart 2010

Door Stan van der Lugt

In 2007 debuteerde Scott McKeon met een ijzersterk album “Can’t Take No More”, vette bluesrock in de traditie van Steve Ray Vaughan en Doyle Bramhall II.
Met dit album plaatste Scott McKeon zichzelf in de schijnwerpers en de Brit werd gevraagd om als voorprogramma te fungeren voor artiesten als Johnny Winter, George Thorogood, Eric Clapton en Joe Bonamassa.
Na enig uitstel is nu dan eindelijk de langverwachte opvolger van “Can’t Take No More” op de markt gebracht. De hoog gespannen verwachtingen heeft de jeugdige zanger, gitarist en componist meer dan waar gemaakt, echter “Trouble” zal niet bij iedereen in de smaak vallen want naast de invloeden uit de blues, zijn er namelijk ook invloeden uit de soul (Stevie Wonder/Isley Brothers) te bespeuren.
Om de woorden van Scott aan te halen “I wanted to be able to incorporate bluesy guitar soloing into a more soulful rock environment”.
Het resultaat hiervan is dat het gitaarwerk, in tegenstelling tot “Can’t Take No More” meer in dienst staat van het liedje maar dat neemt niet weg dat er voor de gitaar liefhebber genoeg te genieten valt. Scott gebruikt diverse overgedubte akoestische en elektrische (slide) gitaren, zijn spel variërend van subtiel en ingetogen tot uitbundig.
“Trouble” is een aangename luister ervaring, de liedjes zijn melodieus en klinken lekker in het gehoor, de vocalen zijn soulvol en het gitaarwerk is natuurlijk dik in orde. “Trouble” is een commerciëler album geworden dan “Can’t Take No More” , en lijkt niet echt besteed aan de blues puristen onder ons. Maar mogelijk is “Trouble” een eerste aanzet voor een doorbraak naar een groter publiek…

Tracklist
01 ]The Girl
02] Can Tell
03] Trouble
04] Scarecrow (feat Robbie McInTosch)
05] Talk To Me (feat David Rijan Harris)
06] Broken Man
07] All That We Were
08] Capture Me
09] So Much More
10] Giving Me The Blues
11] What I’ve Become
12] Home

Website Scott McKeon : www.scottmckeon.com / www.myspace.com/scottmckeon


Ook op Blues Magazine ...