11e editie Scheldeblues Vlissingen

Gevarieerd programma op 11e editie Scheldeblues!

Op zaterdag 25 januari vindt de 11e editie van Scheldeblues plaats in Het Arsenaaltheater in Vlissingen. Wederom is weer een gevarieerd programma en kunnen bezoekers genieten van vijf nationale en internationale topacts.

The Blue Clay
Traditiegetrouw zal de avond worden geopend door de Zeeuwse blues- en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk van de inmiddels drie verschenen cd’s speelt de band swingende akoestische blues- en folknummers met invloeden uit rock’n’roll, bluegrass en tex-mex muziek. De band speelde in vele kroegen, op bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland.

Memo Gonzalez
Vervolgens staat de zanger/mondharmonicaspeler Memo Gonzalez op het programma. Memo Gonzalez is inmiddels een begrip in de Europese bluesscene, deze volbloed Texaan speelde in de States met o.a. Paul Size (Red Devils), Johnny Moeller (Thunderbirds) en Jim Suhler. In de negentiger jaren kwam Memo ooit naar Europa om ondermeer op de Blues Estafette in Utrecht te spelen met zijn Texas Harmonica Rumble. Hij kwam in deze tournee ook in Duitsland terecht waar hij de Duitse band The Bluescasters ontmoette en sindsdien zijn ze aan elkaar geklonken. Sinds 1997 is Memo al succesvol met zijn Bluescasters en heeft zijn domicilie in het Duitse Münster. Maar de band heeft een update gehad, bassist Erkan Özdemir (o.a. Kim Wilson), bracht zijn talentvolle en muzikale zoons in de band. Met Kenan op gitaar en Levant op drums was er de frisse injectie die de gehele band een nieuwe boost gaf. Maar Memo Gonzalez blijft natuurlijk zowel letterlijk als figuurlijk het zwaartepunt in de band met zijn authentieke Texas roadhouse blues en hartverscheurende soul, en straight rock’n roll. Overal waar ze komen ontstaat een waar bluesfeest, muziek ontstaat per plekke, “wij zijn geen jukebox maar we willen onze eigen stempel op de muziek drukken” aldus Gonzalez. Een optreden van Memo Gonzalez is werkelijk een sensatie, hij speelt en zingt niet alleen of zijn of er zijn leven van afhangt, maar verpakt dit allemaal ook nog eens in een podiumvullende show. Het zal er heet aan toegaan met deze “rode peper” in een verpakking van “sauerkraut”!

Julian Sas Band
Afsluiter van de avond is de befaamde Julian Sas. Voor menig liefhebber behoort Julian Sas tot de een van de grootste iconen van de Nederlandse bluesrock. Geïnspireerd door de muziek van grootheden als Jimi Hendrix, Alvin Lee, Miles Davis en Rory Gallagher, doorspit hij de dieptes van de blues, bluesrock en boogie en weet hij er een eigenzinnige draai aan te geven. Een rasartiest, zo kan je bluesrocker Julian Sas gerust omschrijven. Iemand die nooit stilzit en in 2019 toe was aan zijn tiende studio album ‘Stand Your Ground’. Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n roll gedachte – het revolutionaire aspect daarvan – zit diep geworteld in de ziel van deze band. Het laatste album ‘Stand Your Ground’ belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het reeds indrukwekkend oeuvre van deze blues-rockers… Een geweldige afsluiter van de 11e editie!

Tijdens de pauzes in de zaal kan met in het cafégedeelte genieten van de Belgische band Well Well Well en de Zeeuwse band Bliss Avenue.

Well Well Well
Deze gelegenheidsformatie is vernoemd naar het nummer “Well Well Well” van een van de grootsten in de ‘hill country blues’ R.L. Burnside. De band bestaat uit Lord Benardo, Gert Servaes (o.a. The Boogie Beasts) en Renaud Lesire (o.a. Keith Dunn, Little Hook). Met prachtige vocals en gitaarwerk, topmondharmonica en strakke drums zal iedereen in vuur en vlam worden gezet! Primitive Kick Ass Blues, kortom: delta grooves, voodoo blues en straight up boogies…!

Bliss Avenue
De Zeeuwse bluesband Bliss Avenue is in 2015 opgericht door gitaris Alex Witteveen. Aangevuld met Frans Penning op drums, Paul Notenbaard op basgitaar, Dave Vreeke op gitaar en frontvrouw Annelies is Bliss Avenue een sfeervolle band met lekkere dansbare blues/rock muziek! De muziek van de groep is geïnspireerd op de stevige melodieuze bluesrock van o.a. Walter Trout, Dana Fuchs, Pat Travers, Gary Moore en Robben Ford. Bliss Avenue is geen band die rustig in een hoekje staat te spelen. Naast lekkere rock’n’roll raw bluespower dus in het café gedeelte!

Kaartverkoop
Deuren en aanvang 19.00 uur, tickets zijn in de voorverkoop 15 euro, aan de kassa 20,00 euro. Op de website www.scheldeblues.nl staan alle voorverkoopadressen. Online kan men tickets aanschaffen via www.pedaal.nl en www.arsenaaltheater.nl.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.